CFR Călători introduce încă 60 de trenuri în 2013
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

CFR Călători introduce încă 60 de trenuri în 2013
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Noul Plan de Mers al trenurilor, care va intra în vigoare pe 9 decembrie 2012 şi va fi valabil până la data de 14 decembrie 2013, va include câteva zeci de trenuri în plus faţă de anul în curs, a anunţat CFR Călători. “Zilnic se vor afla în circulaţie 1.378 de trenuri, cu 60 de trenuri mai mult decât în actualul plan de mers”, informează compania naţională de transport feroviar de călători.

Odată cu noul Mers al Trenurilor este implementat şi mersul de tren cadenţat (trenuri care merg pe distanţe scurte, dar complementare şi succesive), pentru început pe şapte rute de navetişti din Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi Moldova (între acestea nu se numără, însă, nicio rută către şi dinspre Galaţi). De altfel, CFR Călători apreciază că introducerea sistemului de mers de tren cadenţat, care să asigure legături frecvente între marile oraşe ale ţării şi capitalele de judeţ şi, deci, o mobilitate sporită, este o soluţie pentru dezvoltarea pe termen lung a serviciilor de transport pe calea ferată.

Broşura “Mersul Trenurilor de Călători 2012-2013” va putea fi achiziţionată, de săptămâna viitoare, din principalele staţii şi agenţii CFR la preţul de 13 lei.

Citit 2331 ori Ultima modificare Joi, 29 Noiembrie 2012 21:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.