GDF SUEZ Energy va dezvolta un parc eolian în judeţul Galaţi. Investiţia estimată: 90 de milioane de euro

GDF SUEZ Energy va dezvolta un parc eolian în judeţul Galaţi. Investiţia estimată: 90 de milioane de euro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Distribuitorul de gaze naturale GDF SUEZ Energy România a achiziţionat firma de proiect Alizeu Eolian, pentru a dezvolta anul viitor un parc eolian cu o capacitate de 50 MW în comuna Băleni, judeţul Galaţi, în urma unei investiţii estimate la 90 milioane de euro, a anunţat vineri compania.

Parcului eolian va fi dezvoltat cu finanţare parţial din surse proprii şi restul prin contractarea unui credit extern, se arată într-un comunicat trimis de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Compania a anunţat anterior că va construi un parc eolian în judeţul Brăila, cu o capacitate instalată de 48 MW, fiind prima unitate de acest fel a firmei în România.

GDF SUEZ Energy România (fosta companie Distrigat Sud) a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 3,86 miliarde lei (910,8 milioane euro), în creştere cu 9%, şi un profit net de 261,9 milioane lei (61,8 milioane euro), în uşoară scădere.

Distribuitorul de gaze are 1,3 milioane de clienţi în Bucureşti şi 18 judeţe.

Compania, parte a grupului energetic franco-belgian GDF SUEZ, a intrat în 2009 şi pe piaţa furnizării de energie electrică pentru clienţii business.

Citit 4517 ori Ultima modificare Vineri, 21 Decembrie 2012 13:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.