Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
9 comentarii

Una dintre problemele care întârzie să-şi găsească o rezolvare este cea a creditelor restante. Creşterea acestora nu a putut fi împiedicată nici pe parcursul anului 2012. Dacă la începutul anului volumul restanţelor era în jurul a 604 milioane de lei, pe final s-a ajuns la o valoare cu 160 milioane de lei mai mare, respectiv 764 milioane de lei! Dacă în cazul restanţelor la creditele în moneda naţională, lucrurile au rămas oarecum stabile de-a lungul anului în jurul valorii de 300 milioane de lei, în cazul restanţelor în valută creşterea a fost aproape de la lună la lună, până la valoarea de 460 milioane de lei. Cel mai mare salt al valorii totale a creditelor restante a fost înregistrat în intervalul iunie - iulie, când valoarea împrumuturilor neonorate a crescut cu nu mai puţin de 73,6 milioane de lei, de la 642,4 milioane de lei la 716 milioane de lei.

Citit 2124 ori Ultima modificare Joi, 27 Decembrie 2012 15:05

9 comentarii

 • postat de arceloruptincurmittal Luni, 07 Ianuarie 2013 11:00 Link la comentariu
  0
  0

  teapa de la banci, teapa de la angajator, astia nu nea dat nici 10 lei la salariu timp de cativa ani ,preturi ca in ue salarii ca in afganistan

  Raportează
 • postat de 2013 Marți, 01 Ianuarie 2013 20:34 Link la comentariu
  0
  0

  Aspirine baieti !

  Raportează
 • postat de Hemi Marți, 01 Ianuarie 2013 20:12 Link la comentariu
  0
  0

  La multi ani !

  Raportează
 • postat de florin Luni, 31 Decembrie 2012 09:14 Link la comentariu
  0
  0

  Toata lumea a luat teapa de la banci si sa va zic si cum :bancile au juristi priceputi scoliti in afara tari care au facut contractele de creditare in asa fel incat banca sa nu piarda indiferent de situatia economica si romanul mediu sa dus la banca si la interesat doar cat este rata si pana cand trebuie sa plateasca chiar daca a citit contractul si acum pe bune cati romani au studii juridice sa inteleaga termeni aia bancari si tabele cu procente si ce mama drak era acolo ca citeai si nu intelegea nimic parca era in chineza, de ce drak nuau scris acolo BA GHEO IEI CREDIT DE NEVOI PERSONALE SI DACA NU NE DAI BANIIII INAPOI ITI LUAM CASA,MASINA,PURCELUL TOT si sa vezi cum se gandea GHEO inainte de 2 ori dar cand el zicea ca nu risca nimic ca nu a girat cu nimic si leafa merge hai sa-mi schimb si eu geamurile sa-mi iau una alta ca sa traiesc mai bine, partea urata apare cand intra executori judecatoresti care sunt mai rai decat camatari si pentru 1000-2000 RON iti ia casa(vorbesc serios mi se intampla mie) nu mai vb. de amenintari ,conturi blocate,umilinta si dispret si ce ma deranjeaza este ca sa facut loby puternic pe langa guvernul BOC (atunci sa schimbat legea) sa pota sa-ti ia tot sa vanda si la 25% din pret , sa te urmareasca toata viata(e vrajeala ca dupa 3 ani creditul se sterge) asa ca sa ne fie invatatura de minte cu bancile DOAR PENTRU CEI CE INTELEG ca sunt si acum deal de GHOE care se duc ca berbeci si nici macar nu stiuca au dreptul sa negocieze termeni contractuali.

  Raportează
 • postat de the real John Sâmbătă, 29 Decembrie 2012 22:48 Link la comentariu
  0
  0

  @Johnny du-te cu tot cu bancile tale oneste. Nu pentru ca i-ti asumi ceva in momentul semnarii contractului iei teapa ci dupa. Cand vezi ca tre sa platesti shdemii de comisioane despre care nu ti s-a zis nimic si apoi mai vine la creditul in lei recalcularea dobanzii functie de robor de am ajuns sa platesc de la 850 la 1000 de ron rata in juma de an. Ia zi cum de nu e asta pacaleala. Toate prostiile astea : comisioane, dobanda variabila, etc sunt facute de asa maniera incat sa ia si pielea de pe tine pentru ca ai apelat la serviciile lor. Iar de franc nu mai spun...unui coleg de munca ia crescut rata de la echivalentul a 500 ron la echivalentul a 1500 ron....mai plateste nene daca i cu ce. Pfff
  Si banca nu te obliga sa semnezi ci te duce cu vorba si i-ti prezinta lucrurile intr-o lumina favorabila, omitand anumite elemente ce te-ar face sa te razgandesti in semnarea contractului. Si nu ai cum sa te pui in tema deoarece doar angajatii bancii i-ti pot oferi toate datele, iar ei nu ofera transparenta totala. Asa ca daca nu ai pe cineva angajat la banca sa te ajute, te arzi.

  Raportează
 • postat de edy Sâmbătă, 29 Decembrie 2012 13:31 Link la comentariu
  0
  0

  auzi dnu john ai dreptate pe deo parte , nu stiu daca lucrezi la banca sa ai sotia care lucreaza la banca , dar vad ca tii cu bancile in momentul cand faci creditul in francul elvetian , si pe atunci era 17 100 lei vechi francu si cand intrebi dna la cat poate ajunge francu /?, pai stiti pana la 25 -30 000 de lei maxim , bine ca ea nu avea de unde sa stie saraca cursul valutar , dar uite ca anul acesta vreo doua luni francul a depasit euro, aici vreau sa spun dnu john , ca nu se astepta nimeni sa se tripleze. si vreau sa spun ca vorbim de legea falimentului personal care trebuie urgent aprobata in parlament.nu de vrajeala ca ma obligat pe mine banca sa semnez acordarea creditului....bancile trebuie sa plateasca criza poporului, si nu numai ele ci si societatile de recuperari credite ,care au pus sechestru in mod abuziv , pe bunuri...

  Raportează
 • postat de Floricica Sâmbătă, 29 Decembrie 2012 00:53 Link la comentariu
  0
  0

  Da noi am vrut sani punim termopani si sani luam elsidi.Acuma numai avem bani de unde sai dam inapoi ???????

  Raportează
 • postat de john Vineri, 28 Decembrie 2012 17:24 Link la comentariu
  0
  0

  @edy : gandesti eronat . nimeni nu a luat teapa pentru ca si-a asumat aeasta situatie in momentul semnarii contractului de credit cu banca. nu cred ca banca sau alta institutie a obligat cumva oamenii sa semneze contracte de credit. fiecare a semnat si a contractat dupa voia sa. acum ca este foarte greu de suportta aceste credite : cica cineva le-a tras teapa. inca odata : gandesti rudimentar si eronat.

  Raportează
 • postat de edy Vineri, 28 Decembrie 2012 15:32 Link la comentariu
  0
  0

  in toate tarile din europa exista legea :falimentului personal , ce spune acesta lege: indiferent de creditul pe care il ai , ca este ipotecat sau cai de nevoi personale, ai protectie sociala, esti protejat si nu iti ia bunurile in mod abuziv sau nu iti pune sechestru tot in mod abuziv, exista un articol in acesta lege in care spune ca ambele parti trebuie sa ajunga pe cale amiabila la rambursarea creditului ,indiferent de termen . la noi in romania bancile si-au infiintat societati de recuperari-datorii, gen brom, si au personal specializat nascuti cu talent , de a stresa , si de a da batai de cap si mai tari cetatenilor care au fost pacaliti de anumite credite.sunt sute de mii de romani care au luat teapa , si care indura si la ora actuala .

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.