Bani albi pentru zile negre

Bani albi pentru zile negre
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cât de puternic mai este astăzi pentru gălăţeni zelul pentru economisire? Câtă încredere au gălăţenii în instrumentele de economisire oferite astăzi de bănci? Iată ce răspunsuri am primit:

Ionuţ Crivăţ, 55 de ani: „Dacă ai ce pune la bancă, probabil merită. Dacă n-ai bani, n-ai ce pune la bancă. Oricum, nu am încredere în bănci. Sunt toţi hoţi. Prin dobânzile şi comisioanele pe care le stabilesc, ne omoară. Banca este un sistem care te taie şi apoi pune sare pe rană. Cam aşa funcţionează banca”.

Laurenţiu, 68 de ani: „Păi sigur că merită să pui bani la bancă. Dacă nu-i pui la bancă, atunci când ai nevoie de unde iei? Trebuie să împrumuţi de la bancă şi este mai rău. Să îi ţii la saltea nu e sigur deloc, n-ai dobândă. Măcar la bancă ştii că sunt mai în siguranţă decât dacă îi pui la saltea. Ai dobândă şi ai de unde să scoţi când ai nevoie. Bine, nu am eu aşa mulţi bani să îi pun la bancă, dar ideea este că oricât de mică ar fi dobânda, ea există”.

Ion, 73 ani: „Păi dacă nu am depune la bancă, atunci când avem o boală nu am avea de unde să facem rost de bani. Cel mai bine este ca economiile să fie la bancă. Acasă mi-ar fi teamă să le ţin. În plus, am avea mai mult de pierdut dacă am ţine banii la saltea. Chiar dacă nu este mare dobânda, îi ţin acolo la bancă, să am de unde să scot când mă duc la tratament. Dobânda mai salvează, chiar dacă puţin”.

Rodica Dinu, 68 de ani: „Nu mai cred în nimic. Pensia nu îţi ajunge să trăieşti de pe o zi pe alta, de unde să mai pui şi la bancă?! Toţi nu vor decât să fure, începând cu statul. Nu îi interesează decât buzunarele lor. Am avut încredere în CEC, dar nu mai am încredere în nimic acum”.

Citit 1936 ori Ultima modificare Marți, 05 Martie 2013 18:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.