Axă internaţională de transport: Galaţiul, într-o alianţă a oraşelor-port

Axă internaţională de transport: Galaţiul, într-o alianţă a oraşelor-port
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Două oraşe-port din România (Galaţi şi Constanţa), două din Bulgaria (Varna şi Burgas) şi două din Ucraina (Odesa şi Ismail) vor pune bazele unei asociaţii de tip naval prin intermediul căreia să stimuleze tranzitul comercial şi transporturile navale, a declarat viceprimarul Florin Popa, în cadrul unei dezbateri a CERONAV privind viitorul navigaţiei pe apele interioare.

„Administraţia publică are ca preocupare principală, împreună cu administraţia portuară, operatori, armatori dezvoltarea şi promovarea portului Galaţi, port care, din păcate, în ultima perioadă a avut o evoluţie descendentă privind traficul de mărfuri”, a explicat viceprimarul Florin Popa, care a ocupat în anii din urmă şi funcţia de director general al Administraţiei Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galaţi. Acesta a declarat că asocierea de tip naval dintre porturile din România, Bulgaria şi Ucraina va avea ca model o asociere similară care funcţionează cu rezultate bune în Marea Adriatică.

Demersuri importante pentru formarea acestei asocieri s-au făcut în urmă cu o lună de zile, cu ocazia unei reuniuni desfăşurate la Krems (Austria) la care au participat şi reprezentaţi ai administraţiei publice, operatori portuari, armatori din cele trei ţări. „S-a realizat un memorandum care să stea la baza acestei asocieri. De asemenea, s-a creat un secretariat general care să lucreze la redactarea programului de dezvoltare şi credem că în următorul exerciţiu financiar european, 2014 – 2020, or să apară proiecte importante de dezvoltare pe zona noastră”, a declarat Popa. Unul dintre obiective este acela de a readuce Galaţiul pe rutele comerciale din Europa, de a fi un centru important în operaţiunile de colectare şi tranzitare a mărfurilor spre zona Turciei sau spaţiul ex-sovietic.

Citit 2597 ori Ultima modificare Joi, 06 Iunie 2013 18:25

7 comentarii

 • postat de Marius Stanica
  Luni, 10 Iunie 2013 11:06
  viceprimarul Florin Popa da-ti demisia de peste tot, daca sub tine nu a mers nimic niciodata, si declari asta si cu propria gura !!
  0
  0
  Raportează
 • postat de nicolaie
  Duminică, 09 Iunie 2013 13:38
  Acesta asociatie, incearca sa se formeze din frustratii care nu mai au nimic de lucru si viseaza sa faca un cartel,sa impuna ei noile conditii.E o gogoasa de tip mafiot care spera sa mai ciuguleasca ceva,incercand obtinerea de fonduri in interese private.Cum sa stimulezi tranzitul si transportul naval,cand platesti tot felul de taxe aiurea ? In porturile olandeze,apa potabila este gratuita.Nava poata stationa 48 de ore gratis in locuri cu adevarat amenajate.Nu mai pun cazul sistemului de asistenta in caz de urgenta.
  La noi,platesti taxe de intrare in port-stationare-plecare din port la administratia portului,capitanie,administratia canalului Dunare-Marea Neagra (in cazul Constantei).E vreo asemanare ?Zero.
  Strainii vin daca le creezi facilitati pentru ca si noua ne place cand ne bucuram de asa-ceva.Insa oamenii de la conducere,habar nu au mai mult de curtea lor privata.Avansam cu viteza melcului,pentru ca ne meritam reprezentantii.
  0
  0
  Raportează
 • postat de un galatean
  Sâmbătă, 08 Iunie 2013 17:31
  O nouă fabrică BOSCH a fost inaugurată la BLAJ

  Concernul german Bosch a inaugurat, sâmbătă, la Blaj o nouă unitate de producţie pentru componente auto, investiţia, cifrată la aproape 50 de milioane de euro, urmând să creeze circa 300 de noi locuri de muncă până la sfârşitul anului

  Noua unitate de producţie, a treia din municipiul Blaj, a fost inaugurată, sâmbătă, la evenimente fiind prezenţi reprezentanţii concernului german Bosch în România, ai administraţiei locale din Blaj, dar şi reprezentanţii administraţiei judeţene, în frunte cu preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel.

  Potrivit reprezentanţilor Bosch, fabrica din Blaj a companiei a fost extinsă semnificativ, iar lucrările aferente şi investiţiile în utilajele de producţie au însumat circa 50 de milioane de euro.

  "Începând cu luna iunie a anului 2013, la Blaj vor fi fabricaţi senzori de turaţie pentru sistemele de control al şasiului, dedicaţi industriei auto. Rolul acestor senzori este de a transmite către sistemul electronic de bord informaţii legate, de exemplu, de viteza de rotaţie a roţii, informaţii esenţiale pentru buna funcţionare a sistemelor de asistare, cum ar fi ABS şi ESP" se arată într-un comunicat de presă remis, sâmbătă, de Bosch.

  Noua unitate de producţie a fost realizată pe o suprafaţă de 21.000 de metri pătraţi şi în cadrul acesteia vor fi create până la sfârşitul anului 2013 circa 300 de noi locuri de muncă, numărul angajaţilor Bosch de la Blaj ajungând în total la 900.

  Printre participanţii la inaugurarea noii investiţii Bosch de la Blaj s-au aflat şi ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova, precum şi ambasadorul Germaniei în România, Andreas von Mettenheim.

  In Transilvania se poate, la noi in Moldova cand oare ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de superquatro
  Sâmbătă, 08 Iunie 2013 13:49
  Bai dar nu firma acestui individ ,florin popa (nu merita substantiv propriu) a devalizat AFDJ? superquatro parca ...... asa scrie in articolul asta : http://www.nepasadegalati.ro/actualitate/superquatro-s-a-transformat-din-rege-%C3%AEn-%C3%AEmp%C4%83rat-al-banilor-publici-de-pe-dun%C4%83re . Acum urmeaza APDM? ALOOO DNA voi ce frunza la caini taiati? Individul florin popa urmeaza sa dea un nou tun. E un individ care foarte usor il puteti trimite in puscarie daca va sinchisiti sa va faceti treaba.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Podac
  Vineri, 07 Iunie 2013 14:55
  Dom' viceprimar Florin Popa,
  Aveti grija unde si cum faceti podul ala sau cat de adanc ingropati tunelul, ca parca vad ca n-or sa incape navele maritime pe sub pod sau peste tunel.

  .... Dar stati !!! Viceprimarul Florin Popa a fost director general al APDM Galaţi.ani de zile. Si pentru ca a facut-o cu rezultate... hmmm, e clar ca se va intensifica traficul pe Dunare in zona Galati, navele or sa faca coada ca sa intre in Port, podul (sau tunelul) va fi facut incat sa poata circula pe zona maritima a Dunarii cele mai mari nave existente si.... am uitat ceva ? ... a, da ! si porcii or sa zboare... dar mai jos, prin tunel.

  Bai frate, orasul geme de probleme grave si stringente iar astora le arde de OZN-uri.
  0
  0
  Raportează
 • postat de AXA NATIONALA
  Vineri, 07 Iunie 2013 12:03
  Axa internationala Constanta-Galati, Dunare-M. Neagra...si cu POPA care a condus APDM....oare ce se urmareste!?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Lucian
  Vineri, 07 Iunie 2013 11:58
  Portul Galati moare, motivul e simplu, Galatiul nu are infrastructura rutiera si nici feroviara pentru a prelua eventualul trafic de marfuri care ar intra prin portul Galati, infrastructura ce ar asigura distributia marfurilor mai departe si aceeasi problema impiedica si aducerea de marfuri in portul Galati pentru a o transporta mai departe pe calea fluviala.
  Galatiul e oras mort atata timp cat nu va fi conectat la infrastructura terestra de transport.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.