Axă internaţională de transport: Galaţiul, într-o alianţă a oraşelor-port

Axă internaţională de transport: Galaţiul, într-o alianţă a oraşelor-port
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Două oraşe-port din România (Galaţi şi Constanţa), două din Bulgaria (Varna şi Burgas) şi două din Ucraina (Odesa şi Ismail) vor pune bazele unei asociaţii de tip naval prin intermediul căreia să stimuleze tranzitul comercial şi transporturile navale, a declarat viceprimarul Florin Popa, în cadrul unei dezbateri a CERONAV privind viitorul navigaţiei pe apele interioare.

„Administraţia publică are ca preocupare principală, împreună cu administraţia portuară, operatori, armatori dezvoltarea şi promovarea portului Galaţi, port care, din păcate, în ultima perioadă a avut o evoluţie descendentă privind traficul de mărfuri”, a explicat viceprimarul Florin Popa, care a ocupat în anii din urmă şi funcţia de director general al Administraţiei Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galaţi. Acesta a declarat că asocierea de tip naval dintre porturile din România, Bulgaria şi Ucraina va avea ca model o asociere similară care funcţionează cu rezultate bune în Marea Adriatică.

Demersuri importante pentru formarea acestei asocieri s-au făcut în urmă cu o lună de zile, cu ocazia unei reuniuni desfăşurate la Krems (Austria) la care au participat şi reprezentaţi ai administraţiei publice, operatori portuari, armatori din cele trei ţări. „S-a realizat un memorandum care să stea la baza acestei asocieri. De asemenea, s-a creat un secretariat general care să lucreze la redactarea programului de dezvoltare şi credem că în următorul exerciţiu financiar european, 2014 – 2020, or să apară proiecte importante de dezvoltare pe zona noastră”, a declarat Popa. Unul dintre obiective este acela de a readuce Galaţiul pe rutele comerciale din Europa, de a fi un centru important în operaţiunile de colectare şi tranzitare a mărfurilor spre zona Turciei sau spaţiul ex-sovietic.

Citit 2685 ori Ultima modificare Joi, 06 Iunie 2013 18:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.