Acord între CEC şi Banca de Dezvoltare: 25 milioane de euro pentru proiectele IMM-urilor

Acord între CEC şi Banca de Dezvoltare: 25 milioane de euro pentru proiectele IMM-urilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Proiectele investiţionale ale întreprinderilor mici şi mijlocii şi ale autorităţilor publice locale vor putea beneficia de finanţare prin CEC Bank. Pentru acest lucru, banca de stat a împrumutat 25 milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, bancă ce finanţează proiectele sociale derulate de statele membre, instituţiile financiare şi autorităţile locale.

"IMM-urile vor beneficia de o perioadă maximă de creditare de şase ani, cu o perioadă de graţie de un an, iar autorităţile publice locale de o perioadă de 10 ani, cu doi ani perioadă de graţie. Finanţarea Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei va reprezenta maximum 50 la sută din costul total al proiectului, diferenţa putând fi asigurată de către client din surse proprii sau apelând la creditele aflate în portofoliul CEC Bank", se arată într-un comunicat al băncii de stat.

Valoarea finanţării asigurate de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei în baza acordului de împrumut încheiat cu CEC va fi de până la un milion de euro pentru IMM-uri şi de maximum 2,5 milioane euro pentru autorităţile locale.

Citit 1281 ori Ultima modificare Duminică, 16 Iunie 2013 14:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.