O socoteală în afaceri, alta în CL: "Moment istoric" ratat în Parcul Industrial

O socoteală în afaceri, alta în CL: "Moment istoric" ratat în Parcul Industrial
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri am fost cât pe ce să asistăm la un „moment istoric”, respectiv (re)naşterea, după zece ani de travaliu, a Parcului Industrial Galaţi. Mai exact, era vorba de trecerea prin CL Galaţi a hotărârilor prin care societatea SC Industrial Parc SRL să prea spre administrare activele parcului, pas juridic fără de care nu se poate încheia nici un contract. N-a fost să fie, proiectul de HCL a fost scos de pe ordinea de zi, pe motiv că „mai este ceva de analizat la documentaţie”.
În rest, la Parcul Industrial, ieri, toate bune. S-a dezvelit chiar o placă inaugurală, la sediul administrativ, iar primarul Marius Stan ne-a asigurat că „gălăţenii au avut mult de aşteptat, dar de acum sper să atragem investitori, locuri de muncă”. Momentul a fost cireaşa de pe tort a unui seminar cu reprezentanţi din ţară ai Asociaţiei Parcurilor Industriale, Tehnologice şi Ştiinţifice şi a Incubatoarelor de Afaceri din România, ai unor companii, ai mediului universitar. Oameni de bună credinţă, vorbitorii ne-au explicat cât de valoros poate fi parcul industrial pentru Galaţi.
Dar, după cum se vede, socoteala din parc nu se potriveşte cu cea din CL Galaţi. Penibil, dar adevărat.

Citit 1638 ori Ultima modificare Vineri, 04 Octombrie 2013 16:37

4 comentarii

 • postat de pentru Paul
  Luni, 07 Octombrie 2013 10:33
  86.124.200.***
  De 10 ani Parcul Industrial este "pe un fagas bun". S-a tot mers din victorie in victorie, de s-au papat vreo 6-7 milioane de euro pe te miri ce si nici macar o firma nu lucreaza acolo. Preluarea parcului de catre societatea administratorului trebuia facuta de mult, dar nu toata lumea e dornica sa puna lucrurile in miscare, pentru ca e vorba de socoteala cu activele si, se pare, unii au destule schelete in dulap.
  0
  3
  Raportează
 • postat de Gg
  Duminică, 06 Octombrie 2013 00:38
  5.13.213.***
  Paule, voicule, prea te agiti pentru nimic
  0
  0
  Raportează
 • postat de Un galatean
  Sâmbătă, 05 Octombrie 2013 17:00
  79.116.104.***
  Reducerea CAS sau creşterea bazei salariale neimpozitate? Pentru ce va opta guvernul pentru bugetul 2014

  Guvernul va opta, în luna octombrie, la elaborarea bugetului pe anul viitor, între reducerea contribuţiilor de asigurări sociale şi creşterea bazei salariale nesupuse impozitării, respectiv neimpozitarea salariului minim, cele două variante fiind studiate ca impact bugetar, a anunţat premierul Ponta.

  "Avem de decis - şi asta decidem în cursul lunii octombrie, după care propunem în noiembrie Parlamentului - unde mergem cu relaxarea fiscală pe piaţa muncii: mergem la reducerea contribuţiilor de asigurări sociale, e una dintre variante, iar a doua variantă este creşterea bazei salariale nesupuse impozitării, adică să ducem mai sus salariul pe care nu-l impozităm cu absolut nimic, practic salariul minim să nu-l impozitm cu acel 16%. Sunt două variante de lucru pe care le studiem acum ca impact bugetar şi până la sfârşitul lunii octombrie decidem", a spus Ponta la Antena 3.

  În acest an, salariul minim brut pe ţară garantat în plată a fost majorat în două etape, cu câte 50 de lei. Începând din 1 februarie, salariul minim brut pe economie a fost majorat de la 700 la 750 de lei, iar din 1 iulie a urcat la 800 de lei.

  Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, la finele lunii septembrie, că prin bugetul de stat pentru anul 2014 se încearcă reducerea CAS cu trei puncte procentuale, susţinând că în rest taxele sunt "foarte mici".

  La rândul său, premierul Victor Ponta declara, în 16 septembrie, că dacă ar fi pus să aleagă o măsură fiscală pentru anul viitor, ar opta pentru reducerea contribuţiilor de asigurări sociale la angajator, faţă de majorarea salariilor sau reducerea TVA, deoarece nivelul acestor contribuţii este foarte înalt.

  Sa speram ca va fi o decizie buna!
  0
  1
  Raportează
 • postat de Paul
  Sâmbătă, 05 Octombrie 2013 14:53
  85.234.194.***
  Nu inteleg ce vezi tu penibil in toata situatia aceasta? Din ce am vazut lucrurile merg pe un fagas bun.
  Faptul ca mai este de analizat ceva la documentatie pare un lucru minor, de ce nu ai avut bunavointa de a "ne informa" cu un termen, de ce nu ai intrebat si ne-ai expus motivele. "Prea" practicile unui bun ziarist Ovidiule !
  7
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.