Aproape 400 de firme înfiinţate de tineri la Galaţi în ultimii ani

Aproape 400 de firme înfiinţate de tineri la Galaţi în ultimii ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Investitorii au beneficiat de finanţare nerambursabilă de 10.000 de euro din partea statului


Veşti bune din sectorul economic. Galaţiul ocupă locul al şaselea în ţară după numărul de firme înfiinţate de tineri în cadrul programului pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri. Din 2011, de la lansarea programului, şi până la finalul lunii septembrie 2013, în Galaţi s-au înfiinţat 391 de astfel de firme, doar Bucureştiul şi judeţele Cluj, Timiş, Braşov şi Maramureş înregistrând rezultate mai bune. La nivel naţional, tinerii întreprinzători au înfiinţat 10.220 de firme (SRL-D), din care mai funcţionează 10.096, în condiţiile în care 124 de societăţi au fost radiate. În plus, alte 251 de firme sunt în curs de înfiinţare, arată datele publicate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC). Firmele au fost înfiinţate în cadrul unui program prin care debutanţii în afaceri beneficiază, printre altele, de finanţare nerambursabilă de până la 10.000 de euro.

Ce condiţii trebuie îndeplinite pentru finanţare neramburasbilă

Potrivit datelor ONRC, noile afaceri au vizat în primul rând domeniul întreţinerii şi reparării autovehiculelor, cel al lucrărilor de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale, restaurante şi transporturi rutiere de mărfuri.

Pentru a putea beneficia de alocaţia financiară nerambursabilă de la stat, societatea trebuie să fie înfiinţată de un întreprinzător debutant de până în 35 de ani, ca asociat unic, sau de cel mult 5 (cinci) întreprinzători debutanţi asociaţi. De asemenea, beneficiarii trebuie să angajeze, cu contract de muncă pe durată nedeterminată, cu normă întreagă şi să menţină în activitate cel puţin 2 salariaţi de la momentul obţinerii facilităţilor şi să reinvestească, anual, cel puţin 50 la sută din profitul realizat în anul fiscal precedent.

Citit 1585 ori Ultima modificare Joi, 07 Noiembrie 2013 14:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.