Topul Naţional al Firmelor/ Gălăţeanul Jorj Butan, desemnat „Managerul anului 2012”

Topul Naţional al Firmelor/ Gălăţeanul Jorj Butan, desemnat „Managerul anului 2012”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În afară de managerul SC Butan Grup SRL, puţine firme gălăţene au reuşit să se apropie de vârful clasamentelor naţionale


Patronatele din cadrul CNIPMMR au tras linie în clasamentele „Topul Naţional al Firmelor Private din România”, cei mai buni dintre cei buni fiind aplaudaţi la scenă deschisă în cadrul unei festivităţi organizate, săptămâna trecută, la Ateneul Român, în prezenţa a reprezentanţilor mediului de afaceri, ai Guvernului şi chiar a preşedintelui Traian Băsescu. Clasamentul, realizat în baza rezultatelor economice din anul 2012, a fost inclusiv un prilej de evaluare a vitalităţii mediului de afaceri gălăţean în raport cu alte judeţe din ţară.

Galaţiul s-a făcut remarcat la categoria Premiilor Speciale Naţionale, directorul general al Butan Grup SRL, Jorj Butan, fiind desemnat „Managerul anului 2012”. În rest, cu toate că nu duce lipsă de o serie de branduri puternice, Galaţiul nu a reuşit să prindă decât două poziţii la vârful clasamentelor generale. Astfel, la capitolul productivitate, la întreprinderi mici pe locul întâi s-a clasat Zinco Tranzact SRL Galaţi. Potrivit datelor furnizate de Ministerul Finanţelor, societatea este specializată pe comerţul cu ridicata al combustibililor gazoşi şi al produselor derivate. Societatea a avut, în 2012, în medie, doar un singur angajat şi, la o cifră de afaceri de 8,8 milioane de lei, a obţinut un profit 6.098 lei. Un loc doi a prins, în clasamentul general după profitul brut, la categoria întreprinderi nou înfiinţate, societatea Phoenix Slag Services SRL, care a obţinut un profit de 25,4 milioane de lei din recuperarea şi reciclarea materialelor.

Există însă companii gălăţene care au reuşit, la grupa lor de mărime, să se plaseze printre primele 100 din ţară. De exemplu, ca nivel al profitului, în top 100 s-au aflat, la categoria mari întreprinderi, Arabesque (locul 48, profit 52 milioane de lei), ŞN Damen Galaţi (locul 54, profit 43,4 milioane de lei) şi Mairon Galaţi (locul 74, profit 28 milioane lei). Pe palierul întreprinderilor mijlocii, Arcelor Mittal Tubular Products Galaţi s-a clasat pe locul 12, cu un profit de 33 milioane de lei, Phoenix Slag Servicis SRL pe locul 18, cu un profit de 25,4 milioane de lei, iar Tancrad, cu un profit de 13 milioane de lei, a prins locul 89. Galaţiul a mai avut un reprezentant în primele 100 de firme ca nivel al profitului la categoria microîntreprinderi, respectiv Cibrosat SRL, specializată pe intermedieri financiare, ce a înregistrat în 2012 un profit de 3,3 milioane de lei.

Citit 6237 ori Ultima modificare Luni, 11 Noiembrie 2013 17:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.