Panou solar cu îmbunătăţiri

Panou solar cu îmbunătăţiri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* De la Administraţia Fondului pentru Mediu, subvenţia de 6.000 lei. Din buzunarul lui Adrian Sfârlea, suplimentarea cheltuielilor cu 2.500 lei *

Receptiv la noutăţile tehnice cu aplicabilitate la modernizarea locuinţelor, inginerul Adrian Sfârlea, din Balinteşti, fost primar al comunei Bereşti-Meria în legislatura 2004-2008, auzind, în 2010, de oferta de panouri solare subvenţionate sută la sută de către Administraţia Fondului pentru Mediu prin Programul „Casa Verde”, a cerut să fie avut şi el în vedere – „Înscrieţi-mă şi pe mine!”.

Panou cu tuburi vidate, nepresurizat, cu boiler de 135 litri, pentru apă caldă menajeră – aşa scria pe „fluturaş”. Echipamentul, garantat doi ani. Montajul şi transportul, incluse în ofertă. 6.000 de lei, din partea Mediului, ca să ai apă caldă în locuinţă!

În octombrie 2010, depunerea dosarului la Administraţia Fondului pentru Mediu. După verificare, este declarat eligibil la 13 mai 2011. Contractul pentru subvenţionarea cu 6.000 de lei, semnat în aceeaşi lună. Instalaţia, montată în ziua de 19 iunie.

Interesat, ca tot ardeleanul (Adrian Sfârlea se trage din Beclean), să facă ceva temeinic, a aflat că beneficiarii Programului „Casa Verde” care vor să aibă acasă un panou solar mai performant, pot să-şi realizeze dorinţa dacă scot din buzunarul propriu 2500 lei.

Dând banii – am înţeles că pot fi plătiţi şi în rate -, i s-a montat un panou cu suprafaţa mai mare (1,5 x 1,5 m). Numărul tuburilor vidate, 20.

Faţă de panoul obişnuit, acesta poate capta lumina de-a lungul întregii zile – de cum răsare soarele, tuburile încep să lucreze, până la apus, în folosul familiei domnului Sfârlea.

În zilele caniculare, apa din bazin - 200 de litri – poate ajunge până la temperatura de 90 de grade Celsius. 

Citit 1054 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.