2013, anul supermarketurilor la Galaţi / Am ajuns la 24 de magazine

2013, anul supermarketurilor la Galaţi / Am ajuns la 24 de magazine
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un Kaufland, un Carrefour, un Dedeman, două Lidl şi un Penny sunt noutăţile pe care le-a adus anul 2013 pe piaţa supermarketurilor * 2014 vine cu o transformare mult aşteptată: Real devine Auchan


2013 a fost cu siguranţă anul supermarketurilor la Galaţi. Nu mai puţin de patru unităţi importante şi-au deschis porţile în ultimele 12 luni, totul culminând cu inaugurarea hipermarketului Carrefour, din incinta Galaţi Shopping City. Şi asta nu e tot, dacă mai adăugăm şi iminenta inaugurare a magazinului Penny de pe strada Crizantemelor şi punem la socoteală şi apariţia în oraş a retailerului de materiale de construcţii Dedeman, avem imaginea celui mai bogat an în inaugurări de spaţii comerciale mari.

Împreună, toţi retailerii care şi-au sporit numărul de magazine din oraş au creat peste 2.000 de locuri de muncă (am inclus aici şi zecile de magazine adăpostite de Galaţi Shopping City sau mica galerie comercială de la Kaufland - Ultimul Leu).

Noutăţile anului

Unul dintre cele mai importante centre comerciale inaugurate anul acesta este Kaufland. Retailerul german a completat astfel cele două magazine pe care le avea deschise în Micro 19 şi în Micro 39.

De asemenea, Lidl s-a impus serios anul acesta pe piaţa gălăţeană, după ce în urmă cu un an şi jumătate nici măcar nu era prezent în oraş. După deschiderea de la finalul anului trecut a primului magazin, în Micro 18, Lidl a mai inaugurat anul acesta alte două unităţi: unul în zona de la IFR şi al doilea în intersecţia din apropierea Talciocului, lângă Billa 2.

De asemenea, un alt reper al anului 2013 a fost inaugurarea Carrefour, din incinta Galaţi Shopping City.

Şi asta nu e tot pentru anul acesta. Potrivit reprezentanţilor Rewe România, noul Penny, din strada Crizantemelor, în zona societăţii Apaterm, va fi deschis chiar în următoarele zile.

Galaţiul a ajuns la cota 24

Billa are acum un supermarket şi două marketuri de cartier, Kaufland a ajuns la trei supermarketuri odată cu deschiderea celui de la Ultimul Leu, Penny are trei supermarketuri (cu tot cu cel de pe Crizantemelor) plus un XXL, care până nu demult aparţinea Billa, iar Lidl, unul dintre cei mai recenţi actori de pe piaţa gălăţeană, a ajuns deja la trei supermarketuri. Profi deţine trei marketuri de cartier, iar Carrefour are doar un hipermarket, cele patru marketuri de cartier deschise în anii trecuţi funcţionând acum doar cu marfa specifică retailerului francez, dar sub denumirea de "Market". Lista este completată de cele două magazine de tip cash&carry, Selgros şi Metro, şi de cei doi retaileri din piaţa de construcţii, Praktiker şi Dedeman.

Nici 2014 nu se anunţă mai prejos. Dintre toate noutăţile anunţate, cea mai spectaculoasă va fi transformarea magazinului Real, de la ieşirea din Galaţi spre Brăila, în Auchan. Potrivit reprezentanţilor companiei, transformarea va avea loc cel mai devreme în primăvara lui 2014, o dată exactă urmând a fi anunţată ulterior.

Citit 4076 ori Ultima modificare Duminică, 15 Decembrie 2013 17:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.