Încă cinci zile de concediu forţat pentru salariaţii ArcelorMittal

Încă cinci zile de concediu forţat pentru salariaţii ArcelorMittal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Se întâmplă din nou: toţi angajaţii  combinatului ArcelorMittal Galaţi vor pleca în concedii de odihnă, câte cinci zile fiecare. Administraţia combinatului siderurgic le-a comunicat sindicaliştilor această măsură în cadrul unei şedinţe-fulger care a avut loc ieri, 17 aprilie, la orele prânzului.

În plus faţă de acest aspect, sindicaliştii au mai aflat şi că măsura trimiterii în şomaj tehnic a tuturor angajaţilor a fost amânată cu trei săptămâni.

"Am fost convocaţi la o nouă rundă de discuţii cu cei din administraţie şi ni s-a comunicat că, începând de marţi, 21 aprilie, salariaţii vor fi trimişi forţat în concediu de odihnă, prin rotaţie. Cel mai probabil, se vor stabili câte trei serii de plecare, a câte o treime din numărul total de salariaţi", ne-a declarat liderul sindicatului Solidaritatea de la ArcelorMittal, Gheorghe Tiber.

Aceasta nu este singura decizie comunicată vineri reprezentanţilor salariaţilor de către conducerea ArcelorMittal. Potrivit liderului Solidarităţii, sindicaliştilor li s-a mai spus şi faptul că măsura şomajului tehnic pentru toţi salariaţii nu se va aplica decât după trei săptămâni, începând de astăzi.

Întâmplare sau nu, data de la care a fost anunţată aplicarea măsurii de şomaj tehnic coincide cu data la care se estimează că se vor încheia perioadele de concediu forţat.

Contactaţi telefonic, reprezentanţii conducerii companiei au confirmat faptul că salariaţii urmează să-şi ia câte cinci zile de concediu de odihnă imediat după Paşti, dar şi faptul că măsura şomajului tehnic va fi amânată cu trei săptămâni.

Citit 2247 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.