Listă neagră la Fisc/ Topul datornicilor gălăţeni la bugetul de stat

Listă neagră la Fisc/ Topul datornicilor gălăţeni la bugetul de stat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În total, primii zece mari datornici la stat au de achitat peste 144 milioane de lei


Primii zece cei mai mari datornici la bugetul general consolidat din Galaţi aveau, la data de 19 februarie, creanţe bugetare ce totalizau peste 144 milioane de lei, rezultă din datele furnizate de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) Galaţi. Cele mai multe dintre aceste firme se află în insolvenţă, doar împotriva a trei dintre ele fiind, deocamdată, posibilă declanşarea procedurii de executare silită.

Datorii record

Pe primul loc în topul datornicilor se află ICMRS SA, firmă din domeniul construcţiilor aflată în insolvenţă, ce înregistrează datorii la bugetele publice de peste aproape 28,2 milioane de lei. Pe locul următor se află societatea de interes local Apaterm SA, aflată de asemenea în insolvenţă, ce înregistrează datorii de peste 25,7 milioane de lei. Societatea din domeniul panificaţiei Galmopan a acumulat datorii de peste 25 milioane de lei, DGRFP Galaţi declanşând împotriva ei procedura de executare silită. Producătorul de mobilă Staer Internaţional, firmă care cunoscuse în 2012 o revenire spectaculoasă, nu a scăpat cu totul de problemele din trecut, încă mai figurând în evidenţele DGRFP Galaţi cu o datorie la bugetele publice de 14,9 milioane de lei. Pe locurile următoare, cu datorii de peste zece milioane de lei la bugetele publice se regăsesc Spectra Energy SRL, cu datorii de 12,7 milioane de lei şi To.Do.European SRL, cu datorii de 11,1 milioane de lei. Printre cei cu datorii mari se numără şi clubul sportiv FCM Dunărea, care a acumulat datorii de 7 milioane de lei şi a intrat în executare silită. Tot în executare silită se află şi societatea Confort SA, pentru datorii de 6,5 milioane de lei. Printre primii zece datornici gălăţeni se mai numără societatea de construcţii Vâlceana, cu datorii de 6,5 milioane de lei, şi societatea Profiland, cu datorii de 6,2 milioane de lei, ambele aflate în insolvenţă.

Acţiuni de executare silită

DGRFP Galaţi precizează că, urmare a datoriilor la bugetul general consolidat, s-a întocmit documentaţia de insolvabilitate pentru un număr de 68 de societăţii comerciale, acestea având în total creanţe de peste 5,8 milioane de lei. De asemenea, s-au întocmit 68 de decizii de atragere a răspunderii solidare a administratorilor sau asociaţilor operatorilor economici în cauză, pentru suma de 13,2 milioane de lei. „În vederea creşterii gradului de colectare a veniturilor bugetare şi pentru recuperarea arieratelor în conformitate cu prevederile OG nr. 92/2003 republicată, Compartimentul Colectare şi Monitorizare a Creanţelor Veniturilor Bugetare din cadrul AJFP Galaţi împreună cu organele fiscale teritoriale s-au preocupat cu prioritate pentru ridicarea nivelului de colectare a veniturilor statului prin aplicarea modalităţilor de executare silită”, precizează DGRFP Galaţi. În urma acestor acţiuni s-au încasat la bugetul de stat peste 157 milioane de lei, din care 92 milioane de lei după comunicarea somaţiilor, 46 milioane de lei din propri pe conturi bancare, aproape 19 milioane de lei din încasăririle unor popriri la terţi, restul sumelor fiind din valorificarea sechestrelor pe bunuri mobile şi imobile.

Citit 5874 ori Ultima modificare Luni, 24 Februarie 2014 22:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.