Servicii de transport/ Spaţiul feroviar unic la nivel european

Servicii de transport/ Spaţiul feroviar unic la nivel european
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Al patrulea pachet legislativ privind instituirea spaţiului feroviar unic european a fost votat de Parlamentul European. Pachetul se concentrează pe trei domenii-cheie: modelul de guvernanţă, deschiderea pieţelor de transport intern de călători, interoperabilitatea şi siguranţa. „Scopul pachetului feroviar este de a face ca transportul de acest fel să devină mai atractiv şi mai sigur pentru cetăţenii europeni şi pentru întreprinderile europene”, a explicat Adriana Ţicău, vicepreşedintele Comisiei de Transport şi Turism din Parlamentul European.

Europarlamentara gălăţeană a arătat că transportul feroviar a pierdut importante cote de piaţă datorită lipsei investiţiilor în infrastructura feroviară şi că prin urmare se impune ca veniturile realizate din administrarea infrastructurii feroviare să fie reinvestite tot în acest sector.

În acest context, printre amendamentele depuse de Adriana Ţicău pentru dezvoltarea sectorului transporturi comunitar se numără şi cel privind realizarea unor sisteme multimodale şi interoperabile de informare şi emitere integrată a biletelor, care să cuprindă toţi operatorii de transport feroviar de călători. Acest sistem comun trebuie instituit până la sfârşitul anului 2019, şi ar fi unul din elementele definitorii ale unui spaţiu feroviar unic la nivel european.

Citit 1420 ori Ultima modificare Joi, 27 Februarie 2014 16:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.