Firmele sunt din ce în ce mai DEZINTERESATE de programul "Rabla"

Firmele sunt din ce în ce mai DEZINTERESATE de programul "Rabla"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a distribuit până în prezent 495 de tichete din cele 3.000 destinate firmelor şi instituţiilor în programul Rabla, informează instituţia. AFM a anunţat marţi închiderea unei noi etape de evaluare şi validare a dosarelor depuse de persoanele juridice şi instituţiile publice în Programul Rabla 2014. În această etapă, au fost analizate un număr de 216 dosare depuse de persoane juridice şi instituţii publice. Din acestea, 93 de dosare au fost acceptate pentru 232 autovehicule şi 123 de dosare au fost respinse.

Începând de miercuri, persoanele juridice şi instituţiile publice care au fost acceptate în cea de-a doua etapă se pot adresa unuia dintre producătorii/dealerii auto care au fost validaţi în Programul Rabla 2014. Persoanele juridice şi instituţiile publice care au fost respinse au posibilitatea să depună contestaţii în termen de cinci zile de la data comunicării rezultatelor, începând tot cu data de 30 mai 2014. De asemenea, solicitanţii respinşi pot depune un nou dosar la sediul Administraţiei Fondului pentru Mediu, până la 1 septembrie 2014, data la care se încheie înscrierile.

Programul Rabla 2014 pentru persoane juridice a început pe 30 aprilie. Prin Programul Rabla pentru persoane juridice, Administraţia Fondului pentru Mediu a emis 3.000 de tichete în valoare de câte 6.500 de lei, acordate la casarea unei maşini mai vechi de opt ani pentru achiziţionarea unui nou autovehicul. Pentru stimularea achiziţionării autovehiculelor cât mai prietenoase cu mediul, se oferă posibilitatea acordării, pe lângă prima de casare, a unui eco-bonus în valoare de 500 lei pentru: achiziţionarea unui autovehicul nou, încadrat în norma de poluare Euro 6, achiziţionarea unui autovehicul nou, al cărui motor generează o cantitate de emisii ce CO2 mai mică de 100g/km şi respectiv achiziţionarea unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid. La achiziţionarea unui autovehicul de acest tip se poate acorda, pe lângă prima de casare, o reducere în cuantum de maximum 1.000 lei, rezultată prin cumulul a cel mult două eco-bonusuri. Anul trecut, în cadrul Programului Rabla pentru persoane juridice, când au fost alocate tot 3.000 de tichete, au fost depuse 1.451 cereri de finanţare, dintre care 643 au fost acceptate pentru 1.670 autovehicule, cu o sumă aprobată de 10.864.500 de lei.

Citit 1805 ori Ultima modificare Joi, 26 Iunie 2014 14:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.