Un nou val de PLECĂRI din Combinat/ ArcelorMittal MICŞOREAZĂ iar numărul de ANGAJAŢI

Un nou val de PLECĂRI din Combinat/ ArcelorMittal MICŞOREAZĂ iar numărul de ANGAJAŢI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În locul salariaţilor care pleacă ar trebui aduse şi forţe proaspete, apreciază Sindicatul Siderurgistul AMG


Numărul siderurgiştilor care vor pleca din combinatul ArcelorMittal în urma schemei de pre-pensionare va fi „de ordinul sutelor”, primele cereri fiind deja depuse cu începere de la 1 iulie, ne-a declarat Vasile Crişan, secretar general şi purtător de cuvânt al Sindicatului Siderurgistul AMG.

După cum v-am informat în paginile ziarului nostru, conducerea combinatului siderurgic ArcelorMittal a lansat săptămâna trecută o nouă schemă de plecări voluntare adresată, de această dată, salariaţilor aflaţi foarte aproape de vârsta de pensionare. Programul este deschis numai pentru angajaţii care îndeplinesc deja condiţiile de pensionare sau care vor fi în această situaţie până pe 31 decembrie 2015. Salariaţii care sunt eligibili şi care doresc participarea la program vor primi o sumă netă de 22.000 de lei, precum și un număr de salarii care reprezintă diferenţa - în luni - între data plecării din societate şi data pensionării, dar nu mai mult de 12 salarii.

„Nu se poate da deocamdată o cifră exactă a plecărilor care vor fi din combinat, dar cel mai probabil vor fi de ordinul sutelor, nu al miilor, cum s-a întâmplat în alte scheme de plecări voluntare. În cazul de faţă, considerăm că aceste pre-pensionări însoţite de aceste beneficii materiale sunt şi o formă de recunoaştere a muncii siderurgiştilor, a condiţiilor grele în care unii dintre ei au lucrat şi 25 – 38 de ani. Pe de altă parte, este şi un aspect care ne preocupă, respectiv acela că, în locul oamenilor care pleacă, ar trebuie făcute noi angajări. La zece salariaţi pensionaţi cred că ar trebuie angajate alte şapte, opt persoane”, a arătat reprezentantul Sindicatului Siderurgistul AMG.

Cererile de pre-pensionare se vor primi până la sfârşitul lunii iulie, pe parcursul lunii august urmând să se facă analiza acestora. Plecările se vor face în două tranşe, de la 1 august, respectiv 1 septembrie. Conducerea ArcelorMittal şi-a rezervat dreptul de a respinge unele din cererile depuse în cadrul programului de pre-pensionare. De asemenea, salariaţii care se înscriu în acest program pot reveni asupra deciziei lor până în ziua plecării.

Citit 5475 ori Ultima modificare Joi, 03 Iulie 2014 17:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.