Record de firme suspendate la Registrul Comerţului Galaţi!

Record de firme suspendate la Registrul Comerţului Galaţi!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Într-o lună, peste o mie de cereri de suspendare a activităţii unor societăţi * Unii pleacă în străinătate, alţii, de nevoie, rămân *

Valul cererilor de suspendare a activităţilor unor societăţi s-a mai domolit la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Galaţi. După cum „Viaţa liberă” a relatat, mulţi dintre micii întreprinzători au preferat să renunţe, cel puţin pe moment, la activitatea economică pentru a scăpa de „taxa lui Pogea”, referitoare la impozitul forfetar, intrată în vigoare de la 1 mai.

În perioada 4–7 mai au fost înregistrate „doar” 289 de cereri de suspendare, faţă de cele 890 din perioada 27 aprilie – 30 aprilie. Vârful de sarcină este şi mai evident dacă se ia în calcul că, dacă de la începutul anului până ieri au fost 1.227 cereri de suspendare a activităţii, numai în perioada 1 aprilie – 7 mai au fost înregistrate 1.004 dintre ele.

„Oricum, după cum se vede şi din cifre, lucrurile s-au mai liniştit. Oamenii au început să înţeleagă, valul a trecut şi pot face de acum menţiunea oricând doresc”, a explicat Răducan Oprea, directorul Oficiulului Registrului Comerţului. 

Adio şi fără impozit

La ghişeele ORC  Galaţi nu mai sunt cozile de  zilele trecute. Dar motivele celor care încă se prezintă pentru a înregistra suspendarea activităţii firmei sunt la fel de valabile.

„Desigur, e vorba de acest impozit forfetar, ne spune Paul Voicu, cel ce avea o societate cu obiect de activitate transporturile. Eu, ca mulţi alţii, am un salariu şi încercam să dezvolt ceva. Neavând resurse suficiente pentru a face o afacere prosperă, încercam măcar, cât de cât, să-mi mai rotunjesc veniturile. În momentul în care statul a băgat acest impozit, nu  mai merită, aşa că nu mi-a rămas decât varianta suspendării activităţii.”

Unii deja nu mai vor să aibă de-a face, nu numai cu impozitele româneşti, ci şi cu stilul de viaţă de pe plaiurile mioritice. Săndel Cioroi avea o firmă de comerţ, dar în cele din urmă a preferat să plece din ţară.

„Taxa lui Pogea” a fost ultimul impuls pentru renunţarea la firmă. „O suspend pentru că oricum nu aveam niciun profit. Plec din ţară, am deja o activitate acolo. Dacă plecam şi lăsam firma aşa, ar fi trebuit să plătesc şi impozite pe ea”, ni se explică.

În ce ne priveşte pe noi, cei ce rămânem la Galaţi, nu  putem decât să ţinem socoteala firmelor ce-şi suspendă activitatea. În prezent, per total, la Registrul Comerţului sunt înregistrate 1.663 de societăţi aflate în această situaţie.

Citit 2759 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.