Începe anotimpul REVIZIILOR/ Galaţiul RĂMÂNE pentru o săptămână FĂRĂ APĂ CALDĂ

Începe anotimpul REVIZIILOR/ Galaţiul RĂMÂNE pentru o săptămână FĂRĂ APĂ CALDĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La sfârşitul lunii demarează programul de revizii la sistemul de termoficare


Inevitabilul se va produce până la urmă. Electrocentrale va face reviziile la sistemele de termoficare la sfârşitul acestei luni.  Este pentru prima dată în ultimii ani când Galaţiul va rămâne fără apă caldă la începutul toamnei. Deşi mentenanţa sistemului fusese prevăzută pentru sfârşitul lunii iulie, administratorul special al celor de la Electrocentrale a luat decizia de a amâna această acţiune, pentru a încerca în acest fel să recupereze, pe cât posibil, bani de la populaţie, bani necesari pentru a efectua plăţi către  furnizorul de gaz.

În planul iniţial, SC Electrocentrale SA Galaţi trebuia să efectueze reparaţiile în interiorul CET, la cuva de termoficare şi la reţelele de termoficare aferente Magistralei I în intervalul 28 iulie - 14 august 2014. Sinan Mustafa, administratorul special al celor de la Electrocentrale şi-a motivat decizia la momentul respectiv. "În această perioadă de revizii, Electrocentrale înregistra pierderi financiare importante. Având în vedere că, în acest moment, Electrocentrale trece printr-o perioadă foarte dificilă, s-a luat decizia să se continue furnizarea apei calde către populaţie", a spus administratorul special, la sfârşitul lunii iulie.

Astfel, începând cu data de 22 septembrie şi până pe 30 septembrie, angajaţii Electrocentrale şi ai Apaterm se vor ocupa de revizia anuală a sistemului, revizie ce, de altfel, ar fi trebuit să aibă loc la sfârşitul lunii iulie. Cartierele centrale vor avea ceva mai mult de suferit. În Centru, în Mazepa I şi II, dar şi în Port apa caldă va fi oprită până pe data de patru octombrie, datorită lucrărilor extinse la Magistrala I de termoficare.

În luna octombrie, instanţele de judecată vor fi cele care vor hotărî soarta sistemului de termoficare din Galaţi. La începutul lunii iunie, CET a depus la Tribunal o acţiune prin care solicita deschiderea procedurii generale de insolvenţă. Practic, Electrocentrale, prin reprezentanţii săi, a recunoscut că nu mai este capabilă să-şi achite datoriile. Potrivit reprezentanţilor CET, situaţia financiară precară a societăţii este strâns legată de situaţia Apaterm, de la care ar avea de recuperat o datorie istorică ştearsă de magistraţii bucureşteni ai Curţii de Apel. Apaterm se află în reorganizare, dosarul aflându-se tot la judecata Tribunalului. Electrocentrale va ajunge din nou în instanţă pe 20 octombrie, iar Apaterm pe 14 octombrie.

Citit 2900 ori Ultima modificare Marți, 09 Septembrie 2014 19:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.