EXCLUSIV VL/ Revenire spectaculoasă a SIDERURGIEI! "ArcelorMittal Galaţi are cele mai bune rezultate din ultimii 34 de ani"

EXCLUSIV VL/ Revenire spectaculoasă a SIDERURGIEI! "ArcelorMittal Galaţi are cele mai bune rezultate din ultimii 34 de ani"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* ...declară în exclusivitate pentru "Viaţa liberă" Bruno Ribo, directorul general al combinatului siderurgic gălăţean


Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi este, fără îndoială, o "ecuaţie" complicată din punct de vedere financiar, tehnic, social. După şase ani nu lipsiţi de convulsii în planul rezultatelor economice, dar şi în relaţiile cu angajaţii sau cu autorităţile, anul 2014 se anunţă drept unul decisiv pentru viitorul siderurgiei gălăţene. În ce privinţă, puteţi afla din interviul acordat în exclusivitate ziarului "Viaţa liberă" de Bruno Ribo, directorul general al ArcelorMittal Galaţi.

-Ce rezultate se conturează pentru anul 2014 în comparaţie cu 2013? Care sunt elementele de noutate?
-Producţia anului 2014 va fi similară cu cea din 2013. Există, însă, câteva diferenţe pe care aş vrea să le explic, deoarece sunt importante pentru viitorul nostru.

În prima jumătate a anului producţia noastră a scăzut, deoarece am oprit Furnalul 5 şi Oţelăria pentru investiţii-cheie şi lucrări de mentenanţă. La Furnalul 5, am finalizat cea de-a doua etapă a investiţiei majore începute în urmă cu trei ani, care a reprezentat, în total, mai mult de 90 de milioane de euro. Noul proiect a vizat instalarea unui nou sistem de încărcare, care ne-a adus rezultate excelente, pe termen scurt. În august, am depăşit cele mai bune rezultate obţinute în ultimii 34 de ani! De asemenea, am înlocuit în totalitate un convertizor.

Cele 90 de milioane de euro investite într-un singur echipament demonstrează, din punctul meu de vedere, angajamentul pe care ni l-am asumat faţă de industria oţelului din România.

 

 

Revenind la întrebarea dumneavoastră, producţia a crescut în cea de-a doua partea a anului, compensând pierderile înregistrate în prima parte a anului. În privinţa parametrilor tehnici, suntem, de asemenea, bucuroşi să vedem rezultate excelente în reducerea consumului de combustibili şi energie, precum şi rezultate foarte bune ale calităţii şi serviciilor către clienţi. Mai mult, aceste rezultate readuc foşti clienţi şi câştigă alţii noi.

- Cum a evoluat producţia de oţel? Care este nivelul actual şi care sunt principalii clienţi?
- După criză, producţia a scăzut de la 3-4 milioane de tone de oţel pe an, la aproximativ 1,6 - 1,7 milioane de tone. Capacitatea actuală a producţiei este de 3 milioane de tone. Doar Furnalul 5 singur poate produce mai mult de 2 milioane de tone pe an. După cum puteţi observa, încă ne aflăm în situaţia de supra-capacitate.

Principalii noştri clienţi fac parte din industrii precum: construcţiile navale, industria auto, cea a construcţiilor şi altele. Planul nostru este acela de a utiliza la capacitate maximă echipamentele pe care le operăm acum, dar şi de a ne extinde portofoliul cu produse cu valoare adăugată mai mare. Anul viitor, ne-am propus să producem 2 milioane de tone, care reprezintă o creştere cu 15 la sută faţă de anul 2014!

 

Siderurgia gălăţeană, raportată la piaţa oţelului

- Care este nivelul actual al cererii pe piaţa oţelului? Care sunt perspectivele?
- Volumul producţiei noastre este, pur şi simplu, prea mare pentru România, acesta fiind motivul pentru care exportul este vital pentru noi. Furnizăm 60–70 la sută din producţia noastră pentru export, mai ales în zona Mării Negre, dar, în ultimele luni, am început să explorăm noi pieţe în Europa Centrală şi de Nord. Pe continentul nostru, cererea de oţel a înregistrat o uşoară creştere, dar încă se află sub nivelul cererii dinaintea crizei. Pentru anul viitor, sperăm că situaţia se va îmbunătăţi şi vom putea produce semnificativ mai mult decât în acest an.

În România, deţinem o cotă de piaţă bună, care a crescut în ultimii ani, în urma eforturilor noastre de a răspunde mai bine cerinţelor clienţilor noştri. Trebuie să continuăm să lucrăm în acest ritm pentru a ne ajuta clienţii industriali români să îşi câştige propriile lor pieţe.

- Care a fost dinamica competitivităţi combinatului siderurgic în comparaţie cu principalii concurenţi? Care au fost factorii care v-au afectat şi cum anume v-au influenţat?
- Principala noastră dificultate a rezultat din suprapunerea a trei elemente principale: criza economică, schimbarea completă a paradigmei economice pe piaţa noastră şi pierderile suferite, cauzate de creşterile explozive ale preţurilor principalelor noastre resurse energetice: electricitate şi gaz natural. Noi producători au apărut în regiunea noastră. Turcia, care este piaţa noastră tradiţională, a devenit din importator - exportator de oţel, iar piaţa locală s-a prăbuşit.

În urma acestui impact triplu, am lansat Programul de Transformare ARC 2015+, care reprezintă un set de 100 de proiecte şi măsuri cu scopul îmbunătăţirii competitivităţii combinatului. Rezultatele sunt vizibile acum, după aproximativ şase ani de transformare: fabricăm produse de oţel la o calitate mai ridicată, furnizăm servicii mai bune şi consumăm mai puţină energie şi materie primară, în timp ce echipamentele sunt mai fiabile ca în trecut.

 


- Ce investiţii plănuiţi pentru viitorul apropiat?
- Investiţiile în Combinat nu au încetat niciodată şi nu se vor opri. În prezent, Furnalul 5 este un echipament-cheie pentru Grup, care furnizează rezultate excelente, niciodată înregistrate în trecut. În momentul de faţă, ne axăm pe Oţelărie şi Laminoare, astfel încât să ne îmbunătăţim securitatea în muncă, serviciile şi calitatea. Spre exemplu, în prezent, investim 13 milioane de euro în noua Maşină de Planat la Cald de la Laminorul de Tablă Groasă nr. 2, investiţie programată pentru mijlocul anului viitor. De asemenea, toate investiţiile trebuie să aducă rezultate mai bune în privinţa eficienţei energetice, deoarece preţurile resurselor energetice sunt în continuare ridicate.

 

Nu suntem aici ca să închidem combinatul

- Încă persistă zvonurile cu privire la o posibilă închidere a Combinatului. Este acest scenariu posibil? Dacă da, în ce condiţii?
- Unele dintre măsurile implementate de noi au fost percepute ca fiind precursoare unei închideri: încetarea utilizării de echipamente învechite, demolări şi reducerea numărului de angajaţi. De asemenea, am trecut printr-o perioadă extrem de dificilă înainte de distorsiunile din piaţa de electricitate şi gaz, care au început să fie corectate de către autorităţi. Aceste situaţii au condus la întrebări legitime cu privire la viitorul nostru.

Dar adevărul este simplu: nu suntem aici să închidem Combinatul, ci să îl salvăm şi să îl readucem în zona de profitabilitate, bine adaptat la noile paradigme din piaţă. ArcelorMittal doreşte continuarea operaţiunilor din Galaţi.

Între timp, cu toţii trebuie să înţelegem că viitorul nostru va fi foarte diferit de trecutul cu care gălăţenii asociază Combinatul. Observ o abordare nostalgică, care nu are nicio legătură cu realitatea din 2014. Astăzi, vedem în Europa o supracapacitate structurală de 29 la sută comparativ cu perioada de dinainte de criză. Acest lucru înseamnă mai mulţi producători, consum redus şi o competiţie crescută. Nu putem schimba această realitate, de aceea trebuie să ne adaptăm la ea. Aceasta este una din priorităţile noastre.

 

 

Pentru a doua parte a întrebării: în acest moment cred că scenariul închiderii poate şi va fi evitat, atât timp cât România îşi menţine competitivitatea pentru marile industrii, în special în ceea ce priveşte sectorul energetic, pentru ca preţurile la electricitate şi gaz să fie accesibile şi comparabile cu cele de care beneficiază competitorii noştri din afara ţării.

Balanţă în siderurgie. Între producţie şi numărul de angajaţi

Îmbunătăţirea productivităţii muncii a fost principalul obiectiv al schemei de pre-pensioare derulate la ArcelorMittal, în urma căreia 365 de salariaţi au părăsit combinatul siderurgic, ne-a declarat directorul general Bruno Ribo: „A fost un program voluntar implementat special pentru angajaţii care au vrut să beneficieze de avantajele stipulate în noua legislaţie în domeniu. Nu putem spune că suntem mulţumiţi, nu am fost niciodată în momentul în care numărul de slujbe s-a redus. A fost o decizie dureroasă, luată pentru a îmbunătăţi productivitatea muncii. Pachetele financiare propuse de noi au fost primite în mod voluntar. Cei care au dorit să muncească în continuare, au rămas în companie. Procesul de îmbunătăţire a productivităţii muncii va continua acţionând ambele braţe ale balanţei: creşterea - cât mai mult posibil - a producţiei şi adaptarea numărului de angajaţi prin transformare şi investiţii.”

Corecţii organizatorice. Recalibrarea forţei de muncă

În timpul întâlnirilor directe avute de conducerea ArcelorMittal Galaţi cu angajaţii din combinatul siderurgic s-a constatat că, în unele zone, numărul de angajaţi este mai mic decât ar fi necesar, iar în altele mai mulţi decât ar fi necesar, a arătat directorul general Bruno Ribo: „În acest moment, implementăm un proiect pentru “planificarea forţei de muncă”, care analizează toate aceste aspecte, pentru a lua măsurile de corectare. De asemenea, folosim echipele din cadrul departamentului intern numit Structural and Skill Pool, care este creat special pentru a ne oferi flexibilitatea necesară în ceea ce priveşte personalul”.

Una caldă, alta rece. Salariile siderurgiştilor, raportate la restul industriei

Directorul ArcelorMittal Galaţi, Bruno Ribo, a declarat pentru „Viaţa liberă” că, în ultimii ani, a fost necesară o îngheţare a salariilor angajaţilor, dar aceasta a fost o decizie corectă, ce a ajutat combinatul să supravieţuiască. Acesta a ţinut însă să precizeze: „În anii trecuţi, au fost aplicate măsuri corective, inclusiv o creştere generală a salariilor. Să nu uităm că am raportat pierderi financiare în ultimii şase ani consecutiv, timp în care am fost susţinuţi de Grup. Noi ne raportăm la media industriei siderurgice româneşti şi din acest punct de vedere, salariile noastre sunt cu 6 la sută mai mari decât aceasta”.

Pe segmentul materiilor prime. Conflictul din Ucraina afectează şi ArcelorMittal Galaţi

Evenimentele din Ucraina afectează ArcelorMittal Galaţi în ceea ce priveşte asigurarea unor materii prime, care nu se mai produc din cauza conflictului. „Ne asigurăm aceste materii din alte surse, în contextul supracapacităţii. Astfel, impactul asupra noastră este destul de limitat”, a precizat Bruno Ribo, directorul general al combinatului.

Citit 7897 ori Ultima modificare Joi, 18 Septembrie 2014 19:15

20 comentarii

 • postat de Santa Claus
  Duminică, 21 Septembrie 2014 19:49
  217.147.83.***
  Acum "ArcelorMittal Galaţi are cele mai bune rezultate din ultimii 34 de ani"

  Peste două luni când vor începe negocierile salariilor palmaşilor, când campania electorală PSD susţinută de unele sindicate va lua sfârşit, titlurile articolelor vor fi altele : "Radiografia lui 2014 / ArcelorMittal Galaţi, înca un an pe minus!"

  Sfatuiesc liderii de sindicat să includă în noul CCM2015 un paragraf care să oblige salariaţii ca la intrarea in program să rostească în cor o rugăciune pentru bunăstarea şi milostenia Grupului. Cred ca e musai să se întample asta din moment ce mister Bruno Ribo ne spune obsesiv că Grupul ne finanţează de ani buni, noi romanii fiind atât de imbecili încât nu suntem în stare să producem altceva decât pagubă.

  Domnule director, managementul societaţii nu-şi asumă nicio vină pentru starea în care se află societatea? E simplu să tot dai vina pe alţii, guvern, legi, preţul energiei, etc. De ce toată lumea are impresia că societatea a luat-o în jos odată cu predarea puterii de decizie de către partea indiană spre cea franceză? Cum vă explicaţi că absolut toate firmele contractoare de servicii pe platforma AMG prosperă iar combinatul nu reuşeşte să se menţină pe linia de plutire?

  Cineva are interesul să nu spună adevărul, monsieur!
  0
  31
  Raportează
 • postat de salariile muncitorilor sunt cumulate cu salariile conducerii, straine sau romanesti de aia ies obisnuite
  Duminică, 21 Septembrie 2014 19:18
  93.118.196.***
  castigul acestui combinat este ascuns in firmele capusa gen phoenix , romportmet, etc care sunt ca si proprietate tot a lui Mittal , in timp ce combinatul merge pe pierdere de 5-6 ani aceste firme fac profituri colosale din serviciile aduse combinatului platite la suprapret pt a scoate lichiditati mari din combinat pe aceasta cale si legal , adunand toate firmele si combinatul care au acelasi proprietar , castigul depaseste enorm pierderile , astfel profitul este sustras legal din combinat unde prostilor le explica cu lacrimi in ochi ca suntem in pierdere de atatia ani , azi nenea asta vine si spune ca treaba este cea mai buna din ultimii 34 de ani pt ca era impotriva bunului simt si grotesc sa afirmi ca mergi pe al 7-lea an consecutiv in pierdere
  0
  15
  Raportează
 • postat de Vrăjeală și umplutură.
  Duminică, 21 Septembrie 2014 11:29
  80.97.242.***
  Vrăjeală, nu o să mai fim niciodată ce-am fost...marele CSG este o fabrică, o mică fabrică și asta nu mai ține mult, se va ''dizolva'' în neant ca o amintire, halda de zgură rămânând o urmă a cea ce am fost, cel mai mare combinat siderurgic din Europa înainte de Decembrie '89.
  1
  17
  Raportează
 • postat de dan d.
  Sâmbătă, 20 Septembrie 2014 13:39
  78.97.254.***
  Este inadmisibil sa dai cadou o activitate catre Phoenix, care cu o mana de salariati realizeaza profituri nete uriase. Gura lumii vorbeste ca anumite persoane din conducerea AMG ar avea interese mari in acest sens. Cred ca daca cineva mai in tema l-ar informa cu cifre si date direct pe Laksmi Mittal (adresa lui poate fi gasita pe net) printr-o simpla scrisoare, ar da cu golanii astia de pamant. Fiti convinsi ca acolo la varf, nu prea se stiu hotiile si golaniile acestor asazisi manageri ai AMG.
  Despre milioanele de euro aruncate pe fereastra cu repunerea in functiune a LTG 1, acum cativa ani nu spuneti nimic dle Ribo? Atunci s-au cheltuit o multime de bani pentru repornirea acelui laminor, iar la doar cateva luni, a fost din nou oprit definitiv, fara ca nimeni din stafful AMG sa raspunda pentru asta. Management performant, viziune se cheama, nu ? V-am dat doar doua exemple de sincope din multe altele.
  Cu ceva vreme in urma, aveam o discutie cu un sef de sectie din AMG, nu-i dau numele din motive lesne de inteles. Si stiti ce imi spunea? "Daca sectia da rebut un produs de valoare foarte mare, nu-i pasa nimanui, in schimb daca se juleste un om la un deget, se pune in miscare o intreaga armata de satrapi de la DSSM, o adunatura de lichele si incompetenti, carora li s-au dat o putere nemasurata". L-am parafrazat exact si are perfecta dreptate. In numele asazisei griji fata de oameni, si a acestui mod de abordare, situatia reala nu este asa cum o vopsiti dumneavoastra dle Ribo.
  Am fost de mai multe ori la otelaria electrica de la Calarasi, care face parte din grupul Tenaris Silcotub, unde am vazut, spre surprinderea mea, cea mai curata otelarie din tara. Mergeti acolo daca vreti sa invatati cum se fac niste investitii si modernizari, sa vedeti conditii adevarate de munca, sa vedeti cum sunt platiti si respectati oamenii.
  0
  15
  Raportează
 • postat de florin
  Sâmbătă, 20 Septembrie 2014 08:36
  5.13.173.***
  'Volumul producţiei noastre este, pur şi simplu, prea mare pentru România, acesta fiind motivul pentru care exportul este vital pentru noi. 'Dumneavoastra ca ziaristi puteti accepta aceasta concluzie a domnului director ?Cum se poate afirma acest lucru cind Dacia si Ford fac importuri de cel putin 250000 de tone de tabla anual?Domnul director ar trebui sa recunoasca faptul ca lipsa investitiilor in LBC de exemplu ne face impotenti in a produce tabla cu valoare adaugata mare.Si de aceea noi cautam piete nu mai pentru rulouri .Adica noi suntem PROSTII AIA CARE DAU MATERIE PRIMA LA TURCI TURCI CARE TRANSFORMA RULOURILE DE TABLA IN DIFERITA PRODUSE CU VALOARE ADAUGATA MARE!!!!Noi nu mai suntem in stare sa producem si altceva in afara de rulouri ,tabla zincata si tabla neagra LBR pe fluxul LBC-ului.Nu am incercat sa diversificam ne-am bucurat si am stricat fluxuri de productie crezind ca turcii vor lua in permanenta rulouri de la noi.Dar uite ca nu a fost asa!Lumea se misca vrea altceva!Hai sa facem o comparatie cu Dacia Pitesti.Acolo francezii vin in permanenta cu ceva nou.Noi producem aceeasi Dacie din 90!
  "ArcelorMittal Galaţi are cele mai bune rezultate din ultimii 34 de ani" Nu inteleg cum de am ajuns la aceasta concluzie???Bai frate prin faptul ca am reusit cu chiu cu vai sa punem in functiune un furnal inseamna ca avem cine stie ce rezultate???D-le Bruno din pacate majoritatea celor care muncesc jos la saiba nu percep aceste rezultate ca fiind remarcabile!NU ESTE NIMIC REMARCABIL IN CE SE INTIMPLA LA COMBINAT!!!!!!!!!
  0
  21
  Raportează
 • postat de fresnescu ionel
  Vineri, 19 Septembrie 2014 22:02
  79.117.157.***
  Pacat ca mi-am iubit tara ca pe lumina ochilor. La viata mea am vazut multe. Sa stiti ca distrugerea siderurgiei romanesti a fost planificata " stiintific" , pentru ca ,se stia ca galatiul a fost si este inca un izvor nesecat de PROLETCULTISM , si mai mult decat atata. Concluzia , distrugeti galatiul ca este un real pericol. Acum cred ca intelegeti dragi galateni. Capitalismul nu se construieste cu revolutionari de tipul Che sau Fidel, Mao sau Ciu En Lai.
  16
  7
  Raportează
 • postat de astai capitalismul ,n-ai ce sa-i faci
  Vineri, 19 Septembrie 2014 20:57
  93.118.196.***
  nu stiu de ce dar eu unu sunt foarte sceptic la ce spune acest domn Bruno ,eu vad altceva in combinat, de ce nu se iau masuri de micsorare a personalului tesa care este in exces? cand intri in turn este o aglomeratie de coarde de nu stii ce fac acolo, ce fac atatea coarde si cordoi in zecile de birouri inutile?se fut?
  0
  17
  Raportează
 • postat de sclavul fara viitor
  Vineri, 19 Septembrie 2014 19:26
  83.103.238.***
  Adevarul este urmatorul: Se merge cat se mai poate cu furnalul 5 si desigur otelarie, laminoarele. E pe ultima suta de metri. Instalatiile sunt vechi, ruginite si mereu trebuie reparate si carpite. Ce se aduna materie prima din taiere de prin combinat se topeste la otelerie(fier usor) iar fierul brut si de calitate se vinde in strainatate. De asta se ocupa o firma de succes si anume Phoenix care au profit foarte mare comparativ cu combinatul care oricum ascund cifrele reale dar eu am acces la informatii asa ca nu pot sa ma minta ei pe mine. Desigur ei stiind ca nu mai au mult de trait au facut acest talent pool ca sa forteze oamenii sa plece hartuindu-i si obligandu-i la tot felul de munci necalificate. Desigur ca oamenii umilitii au plecat si au luat un ban unii pentru ca acesti bani sunt un fel de mita de gen ai luat banii, leaca si taci. Nu mai ai ce sa comentezi din moment ce ai luat banii. Tu ai plecat nu te-au aruncat ei. Ei te-au momit. O firma de succes care merge bine nu isi alunga angajatii meseriasi si cu experienta de ani de zile ci din contra face angajari. Logic. Dupa ce se termina cu fierul vechi combinatul va intra in declin iar angajatii vor mai fi putin maxim 1000-2000 in zona laminoare. Restul vor trebui sa plece altfel vor fi hartuiti de aceasta inchizitie numita Securitate si Sanatate in Munca! Cum va explicati ca la 3 abateri pe pasaport veti fi dati afara? Unde naiba s-a mai vazut asa ceva. Vor sa scape de voi ca sunteti prea multi! Vor sa va dea in talent si la firme pt ca sa nu mai aiba ei raspunderea voastra si sa zica ca firma va concediat nu noi arcelormittal. Mai e un aspect care va ingropa combinatul: lipsa specialistilor. Au plecat specialistii si au ramas oameni fara pregatire care mai tare distrug combinatul. Totul e lasat sa rugineasca pt ca nu e personal sa intretina. Se fac doar lucrari urgente iar restul rugineste. In privinta salariilor e o mare minciuna. Peste tot in tara oamenii au salarii intre 1600-2200 lei si anume muncitorii dar aici nu s-a dorit sa se mareasca ca peste tot cum e si la santierul naval, cum e si la dacia pitesti si alte intreprinderi. Ei fac profit pt ca muncitorii sunt platiti foarte prost adica cat sa manance exact ca sclavii pe plantatie familiile din arcelormittal neavand nici un viitor. S-au adunat salariile muncitorilor cu ale personalului tesa si de conducere si a rezultam cam 1600-2000 lei media ceea ce e fals. Un muncitor are 900-1000 lei. Poate creste un copil sau doi un muncitor cu acest salariu? Raspuns: NU! Suntem mintiti si manipulati de conducere. Desigur si lor le e frica pt ca sunt amenintati ca sunt dati afara si li se taie salariile frumoase dar totusi se putea putina omenie si sa mai dea 200-300 lei la salariul de baza. De ce nu a preluat combinatul operatiunile cu fier vechi si le-a dat la Phoenix? Sa avem noi profitul nu ei. Dupa cum vedeti dragi siderurgisti e o adevarata mafie si lupta dupa ciolan in care pierzatorii sunteti doar voi cei care munciti si va distrugeti sanatatea pt profitul patronului! Nu este echitate! Sistemul mafiot a invins! Se spune ca Grupul a sustinut combinatul de la galati cu bani si ca 6 ani a fost pe pierdere. E minciuna! Cine tine un combinat 6 ani fara sa castige si pierde peste 700 milioane? Ei au avut profit pt ca salariile sunt foarte mici, vand fierul vechi, au mai si vandut rulouri si au fost ajutati de statul roman cu energia, taxe etc. Dupa ce nu va mai fi posibil se va inchide sau vor mai functiona doar lamioarele! E clar! De ce nu e desecretizat contractul de privatizare al combinatului? V-ati intrebat de ce?! Stiu si asta dar va las pe voi sa ganditi! Urmaresc cu atentie evolutia afacerilor pe plan global si resursele, pietele etc. Lucrurile nu vor evolua bine! Romania a fost si va fi jefuita pana la ultima resursa de catre hoardele de tradatori romani(guvernele, politicienii) si hoardele de capitalisti care ne-au colonizat! Se mai stie ca se fac unele investitii prin care orasul sa nu mai depinda atat de mult de combinat si cunoscatorii stiu despre ce spun! Concluzia e urmatoarea: in arcelormittal nu exista viitor, exista sclavie, mizerie, poluare, praf, frig, caldura excesiva( cum e posibil ca vara la +40 grade celsius sa purtam salopete groase si centura de siguranta peste si mai ai si casca aia de 2 kg pe cap? curg apele de pe mine si ma sufoc si nu mai am randament fiind nevoit sa beau numai apa si sa ma duc la umbra si la aer) Am lesinat de cateva ori din cauza caldurii iar iarna e un frig groaznic si sufar cu oasele si nu pot sa ma misc din cauza frigului! Nu avem manusi de iarna pt lucrul afara! Dupa acest comentariu ma astept ca armatele de la SSM si conducerea sa imi faca o vizita si sa ma sanctioneze dar nu imi e frica de penibilii astia! Vor pleca si ei din combinat cand se va inchide! Dragi siderurgisti cat mai rezistati cu aceste salarii si viata asta din arcelormittal?!!
  4
  24
  Raportează
 • postat de petru
  Vineri, 19 Septembrie 2014 19:21
  5.13.204.***
  ...ce nenorociti...minte directorul...ha,ha,ha...taceti dracului hahalerelor ca acest om are perfecta dreptate,ei nu au venit aici ca sa v-a inchida voua "troasca" care inainte de privatizare avea pierderi de un milion de dolari zilnic,pt. ce ?Are dreptate,plecarile s-au facut prin voluntariat beneficiind toti puturosii de grupa si primind o suma mai mult decat meritau.In toata lumea asta tot ce nu mai este rentabil se demoleaza iar voi plangeti dupa UCC ,nenorocita aia de uzina care ne-a mancat plamanii .
  16
  5
  Raportează
 • postat de hehe
  Vineri, 19 Septembrie 2014 11:37
  5.13.173.***
  Da, sigur, si dupa campania electorala trece iar pe pierderi. Vrajeala ieftina.
  @Angel acum vor apare tot felul de priceputi in ale economiei sa-ti explice ce bine e ca se deschid supermarketuri si se creeaza locuri de munca.
  2
  17
  Raportează
 • postat de v
  Vineri, 19 Septembrie 2014 11:17
  213.218.53.***
  @costi: In Romania nu s-a produs nicodata sina de cale ferata (are a fost importata dintotdeauna). Pentru asta s-a construit combinatul de la Calarasi - care nici nu a apucat sa intre in productie maxima ca a venit debadada din '89 (sau cum vreti sa-i spuneti).
  CSG a fost construit si specializat pe profile laminate.
  4
  10
  Raportează
 • postat de v
  Vineri, 19 Septembrie 2014 11:16
  213.218.53.***
  @costi: In Romania nu s-a produs nicodata sina de cale ferata (are a fost importata dintotdeauna). Pentru asta s-a construit combinatul de la Calarasi - care nici nu a apucat sa intre in productie maxima ca a venit debadada din '89 (sau cum vreti sa-i spuneti).
  CSG a fost construit si specializat pe profile laminate.
  4
  11
  Raportează
 • postat de popo
  Vineri, 19 Septembrie 2014 09:53
  89.137.137.***
  Aoleu , merge un furnal si nu este potenta sa se vinda toata marfa ?....
  1
  14
  Raportează
 • postat de Angel
  Vineri, 19 Septembrie 2014 09:41
  194.105.20.***
  Erau comentatori care se intrebau pe aici ca daca se demoleaza chioscurile ce se va intampla cu vanzatoarele care isi pierd locul de munca. Sau altii care erau ingrijorati ca o data cu demolarea garajelor bugetul orasului va fi mai sarac cu cateva sute sau mii de lei din cauza ca nu se va mai plati chirie. Acum as vrea sa va ganditi care va fi impactul social in cazul in care combinatul se va inchide asa cum abereaza unii pe aici si ce se va intampla cu cei 6000 de angajati + alte cateva mii de oameni care lucreaza la firme ce desfasoara lucrari pe platforma. As vrea sa faceti si un calcul, poate o sa realizati si ce sume va pierde Galatiul din impozitele care, normal, nu mai au de ce sa fie platite
  2
  24
  Raportează
 • postat de cir
  Vineri, 19 Septembrie 2014 09:40
  83.103.186.***
  Draga Viorel P, vei ajunge presedinte in Romania cand teza ta de doctorat (cea plagiata) se va preda la Oxford. (Marea Britania-Anglia). Asa sa ne-ajute Dumnezeu !
  5
  16
  Raportează
 • postat de Ion
  Vineri, 19 Septembrie 2014 09:29
  188.26.124.***
  Revenirea spectaculoasa a combinatului va dura pana dupa alegeri.
  2
  22
  Raportează
 • postat de costi
  Vineri, 19 Septembrie 2014 08:45
  5.13.160.***
  Uzinele Dacia si Ford isi cumpara tabla din afara, si aseara am aflat ceva si mai incredibil. In Romania nu se mai produce nicaieri sina de cale ferata, motiv pentru care au stagnat o perioada lucrarile de pe strada Basarabiei. Atunci intreb si eu: Ce se produce la combinat, de aveti cele mai bune rezultate?
  6
  20
  Raportează
 • postat de dan
  Vineri, 19 Septembrie 2014 08:23
  5.13.183.***
  Minciuni ,minciuni,minciuni ,minciuni !!!!!!!!!1
  Imi este lehamite sa mai comentez ceva ,minciuni din toate directiile !!!!!!
  Si in cocserie au investit si au inchis-o fara nici un regret ,au taiat in carne vie, mint in continuare ,oamenii abia fac fatza la locul de munca si tot dau afara , prepensionarea care a fost nu a fost in beneficiul oamenilor dupa cum minte PATRONATUL ,au gasit alta chichitza de a determina oamenii sa plece ,daca nu plecai in prepensionare erai amenintat ca vei fi dat in "TALENT" ,departamentul Structural and Skill Pool nu este pentru reorganizarea personalului ,ESTE PENTRU A ARATA MUNCITORILOR DIRECTIA CATRE POARTA !!!!!!!
  3
  26
  Raportează
 • postat de Victor P
  Vineri, 19 Septembrie 2014 07:27
  84.117.42.***
  Desi tara e in prabusire economica totala, desi nr de someri a crescut exploziv, desi firmele se inchid pe capete din pricina maririi taxelor si impozitelor, o ducem tot mai bine, dragi romani si pensionarii vor alege viitorul luminos pt Ro punandu-ma presedinte in noiembrie. Nu vedti ca pe hartie totul merge nmaipomenit in Ro ? Din pacate, in realitate.... merg bine doar pensiile...si pensionarii...cat ne mai imprumutam in genunchi de la FMI. Cand s-o taia macaroana, doamne fereste ? Dupa alegerile din noiembrie !
  7
  29
  Raportează
 • postat de marean
  Vineri, 19 Septembrie 2014 02:18
  86.121.186.***
  http://www.viata-libera.ro/economie/55577-galati-viata-libera-cotidian-analiza-vl-cum-a-pierdut-arcelormittal-galati-170-milioane-de-euro

  Hai sa lasam povestile de adormit copii a directorului Arcelor
  Cu cat de faliment mai repede combinatul, cu atat mai bine pentru Galati
  32
  22
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.