Cine şi cui a luat banii la Solidaritatea?

Cine şi cui a luat banii la Solidaritatea?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lupta dintre cele două tabere formate în interiorul sindicatului Solidaritatea de la ArcelorMittal cade în derizoriu. Pentru a nu ştiu câta oară, cei implicaţi în conflict se acuză unii pe alţii de faptul că sustrag ilegal banii din cotizaţii.

De această dată, însă, gluma se îngroaşă: dacă până acum singurul care avea dreptul de a scoate din bancă banii de cotizaţii viraţi de către Combinat era preşedintele Gheorghe Tiber, acum situaţia s-a schimbat. După cum ne-a relatat Tiber, ieri, 18 mai, când a încercat să scoată bani de la bancă pentru a plăti autocarele cu care urmează să ajungă la protestul de pe 20 mai, de la Bucureşti, a constatat că banii nu există.

"Din informaţiile pe care le-am primit, am aflat că Ilinca Diaconu şi cu ai săi ar fi cerut administraţiei Combinatului, printr-o adresă semnată şi ştampilată (nu ştiu cine le-a dat lor ştampilă pentru că aceasta se poate obţine doar în baza unei hotărâri judecătoreşti), să se vireze banii din cotizaţii într-un alt cont decât cel pe care îl folosea sindicatul şi la o altă bancă. Am luat legătura şi cu cei din administraţie, care mi-au spus că li s-a prezentat o cerere să transfere banii în alt cont şi că au făcut lucrul acesta. Le voi face alte plângeri penale Ilincăi Diaconu şi celor care o susţin, pentru că aici vorbim despre încălcări grave ale legii", ne-a spus Tiber.

De cealaltă parte, Ilinca Diaconu ne-a spus că nu cunoaşte detalii şi ne-a îndrumat să discutăm cu Ioan Berigic, cel care se ocupă de astfel de lucruri în cadrul grupării sale. "Nu mă pricep la chestiuni juridice şi nu ştiu ce să vă răspund", a fost răspunsul imediat al lui Berigic. Pentru că am insistat totuşi să ne răspundă dacă s-a făcut vreo modificare de cont şi dacă banii se duc altundeva decât până acum, acesta ne-a răspuns că nu are cunoştinţă de un astfel de fapt.

Bătălia din interiorul sindicatului Solidaritatea rămâne, aşadar, una aprinsă în continuare, iar felul în care evoluează lucrurile de la o zi la alta ne face să înţelegem că nu sunt şanse să asistăm la un deznodământ prea curând.

În tot acest timp, la Combinat se închid unităţi, se desfiinţează locuri de muncă, se limitează investiţiile, iar cei care au cel mai mult de suferit sunt salariaţii, oameni care aşteaptă de la sindicate o mână de ajutor şi nu scandal intern.

Citit 1483 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.