Sunt propuse SCHIMBĂRI în legislaţia privind PIAŢA DE CAPITAL

Sunt propuse SCHIMBĂRI în legislaţia privind PIAŢA DE CAPITAL
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Finanţelor Publice a postat pe site, la rubrica Transparenţă decizională, proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.297/2004 privind piaţa de capital. Proiectul de act normativ are în vedere adaptarea legislaţiei în domeniu, pentru încadrarea României în grupul pieţelor de capital emergente, asigurându-i o mai mare vizibilitate în plan extern şi o modalitate directă de a atrage noi investitori.

Proiectul de act normativ vizează, în principal, următoarele aspecte: facilitarea accesului la piaţa de capital românească; respectarea drepturilor fundamentale ale investitorilor, cum ar fi dreptul de vot sau dreptul la dividende; guvernanţa corporativă a emitenţilor şi transparenţa acestora, inclusiv raportarea informaţiilor relevante pentru participanţii la piaţă; simplificarea regimului ofertelor publice şi al listărilor de acţiuni şi obligaţiuni; creşterea pragului de deţinere a acţiunilor emise de operatorii de piaţă şi eliminarea pragurilor de deţinere a acţiunilor emise de Societăţile de Investiţii Financiare (S.I.F.); eliminarea din cadrul actelor constitutive ale S.I.F. şi ale operatorilor de piaţă a unor prevederi restrictive referitoare la condiţiile de întrunire a cvorumului şi de adoptare a hotărârilor adunărilor generale ale acţionarilor, care fac dificilă desfăşurarea acestora.

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.297/2004 privind piaţa de capital va fi suspus dezbaterii publice. După care, proiectul de lege va fi înaintat spre analiză şi avizare Guvernului, iar ulterior, spre dezbatere şi aprobare Parlamentului.

Citit 1036 ori Ultima modificare Vineri, 10 Octombrie 2014 21:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.