(FOTO) INVESTIŢIE spectaculoasă la Tirighina. Peste 300.000 de euro băgaţi în CAUCIUCURI

(FOTO) INVESTIŢIE spectaculoasă la Tirighina. Peste 300.000 de euro băgaţi în CAUCIUCURI
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* La Galaţi s-a inaugurat una dintre cele mai moderne instalaţii din România pentru reşaparea anvelopelor de autocamioane


În vreme de criză, în timp ce alţii nu ştiu ce să mai facă pentru a-şi închide afacerile sau pentru a şi le ţine pe linia de plutire, un gălăţean a investit peste 300.000 de euro într-o instalaţie ce-i permite să ofere servicii mai eficiente clienţilor săi.

Filip Avasâlcăi şi-a inaugurat, sâmbăta trecută, noua instalaţie, în prezenţa tuturor jucătorilor importanţi de pe piaţa reşapatorilor de anvelope din România, dar şi a mai multor invitaţi ce desfăşoară afaceri similare în Uniunea Europeană sau în spaţiul ex-sovietic. "Au venit toţi reşapatorii importanţi din ţară, reprezentantul contructorului în România, patroni din Bulgaria şi Republica Moldova. Practic, toţi erau interesaţi de această tehnologie", a spus Avasâlcăi.

Cu această nouă linie de reşapare a anvelopelor, pot fi reparate 40 de anvelope în opt ore.

Afacere plecată de la un utilaj la mâna a doua

Filip Avasâlcăi şi-a început afacerea în anul 2002, cu un utilaj cumpărat la mâna a doua, din Germania. Dacă iniţial avea doar patru angajaţi, afacerea a ajuns acum să se bazeze pe 24 de oameni. "Instalaţia iniţială era una cât se poate de rudimentară, dar a reprezentat un început de afacere. După aceea, am mai adus un utilaj din Belgia, tot la mâna a doua", îşi aminteşte patronul.

În acest an şi-a inaugurat noua linie de reşapare a anvelopelor pentru autocamioane şi camionete, linie aproape complet automatizată, ce oferă un grad mai înalt de calitate faţă de utilajele pe care le-a folosit înainte. Practic, fiecare etapă a reşapării este computerizată, începând cu diagnoza anvelopelor uzate şi terminând cu produsul finit, ce beneficiază de o garanţie similară cu a unei anvelope noi. Cei care operează acest utilaj beneficiază, periodic, de traininguri specializate, oferite de firma ce a produs utilajul.

"O anvelopă reşapată costă jumătate din preţul unei anvelope noi. Dacă o anvelopă nouă de camion costă între 1.800 şi 2.200 de lei, una reşapată costă doar 950 de lei. În cazul în care reşaparea este făcută corect, durata de viaţă a unei anvelope reşapate este aceeaşi cu a unei anvelope noi", a explicat Filip Avasâlcăi.

Fonduri obţinute în cel mai pur stil românesc

Pentru achiziţionarea acestei noi linii de producţie, Filip Avasâlcăi a încercat să obţină finanţare europeană, însă s-a lovit de birocraţia românească. "Iniţial, mi s-a spus că sunt perfect eligibil, însă că nu sunt fonduri", a spus acesta. "Am făcut un dosar absolut impecabil. În momentul în care am încercat să obţin fonduri, mi s-a spus că sesiunea de finanţare a început la ora 9.00 şi s-a închis la ora 9.20. Probabil că nu am cunoscut persoana necesară care ar fi putut să mă ajute să obţin aceste fonduri", a mai spus patronul.

În aceste condiţii, Filip Avasâlcăi a ales să-şi dezvolte afacerea şi fără ajutorul fondurilor europene. Drept pentru care a obţinut un credit bancar, ce i-a permis să-şi cumpere linia de producţie complet auomatizată.

Nu este pentru prima dată când patronul gălăţean s-a lovit de incompetenţa băncilor şi a statului român. A simţit din plin hăţişurile birocraţiei româneşti în momentul în care şi-a diversificat afacerile, intrând în agricultură. "Am luat în arendă 1.135 de hectare şi am încercat atunci să obţin credite din România. Iniţial am lucrat cu o bancă, ai cărei funcţionari mi-au spus că totul este în regulă şi că pot da drumul la achiziţia de utilaje John Deere. Am făcut comanda în Germania, utilajele ajunseseră în Germania, însă cei de la bancă mi-au spus că nu pot face plata. Atunci am vorbit cu producătorul utilajelor, care mi-a dat soluţia de a mă adresa francezilor de la BNP Paribas, iar respectivul credit, în valoare de aproximativ 400.000 de euro, a fost aprobat fără niciun fel de problemă", mai povesteşte Avasâlcăi. Ulterior, gălăţeanul şi-a mai achiziţionat utilaje noi, de la firma Class, cumpărate cu ajutorul unei alte bănci străine, Deutsche Bank.

Pe lângă reşaparea de anvelope şi agricultură, compania Galfido va trece şi spre domeniul serviciilor. "Asigur masa pentru toţi angajaţii mei. În momentul în care am văzut cam în ce localuri se desfăşoară nunţile în Galaţi şi, ştiind de ce spaţiu dispun aici, la Tirighina, am decis să transform cantina în local pentru evenimente. Pe lângă acest local, vom avea şi un teren artificial de fotbal şi de tenis", mai spune Avasâlcăi.

Firma Galfido, performeră în domeniul său

Firma Galfido a obţinut în anul fiscal 2013 un profit de 598.000 de lei, la o cifră de afaceri 6.300.000 de lei, sume obţinute cu ajutorul celor 24 de angajaţi. De-a lungul timpului, Galfido a primit mai multe premii din partea mediului de afaceri, dar şi a autorităţilor locale şi naţionale, printre care "Cupa Top Profit" Galaţi, "Diploma Locul I Top Profit România" pentru domeniul său de activitate şi "Diploma Locul I Top Afaceri România" în 2013. 

 

Citit 15437 ori Ultima modificare Vineri, 17 Octombrie 2014 11:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.