ATENŢIE, gălăţeni! Luni, termen-limită pentru PLATA IMPOZITULUI pe venituri din activităţi agricole, tranşa a doua

ATENŢIE, gălăţeni! Luni, termen-limită pentru PLATA IMPOZITULUI pe venituri din activităţi agricole, tranşa a doua
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi, 15 decembrie, este termen-limită pentru plata ratei a doua, de 50 la sută, din impozitul pe venituri din activităţi agricole impuse pe bază de norme de venit, pentru anul 2014. Până la aceeaşi dată, contribuabilii au obligaţia plăţii şi celei de-a doua rate din contribuţia de asigurări sociale de sănătate aferentă acestor venituri. Contribuabilii care realizează venituri de această natură datorează impozit de 16 la sută şi contribuţie de asigurări sociale de sănătate, în cotă de 5,5 la sută, asupra venitului stabilit pe baza normelor anuale de venit", se precizează într-un comunicat de presă al DGRFP Galaţi.

Atât impozitul, cât şi contribuţia menţionată au fost stabilite prin decizie de impunere emisă de organul fiscal competent şi comunicată contribuabililor potrivit prevederilor art. 44 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003, republicată, privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare.

Deciziile de impunere au la bază declaraţiile 221 aferente anului 2014 care trebuiau depuse până la data de 26 mai 2014 de către persoanele fizice care la data declarării obţineau, individual sau într-o formă de asociere fără personalitate juridică, venituri din: cultivarea produselor agricole vegetale; exploatarea plantaţiilor viticole, pomicole, arbuştilor fructiferi şi alte asemenea; creşterea şi exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală.

Normele de venit pentru anul 2014 stabilite la nivelul fiecărui judeţ pentru impunerea veniturilor din activităţi agricole, conform art. 73 alin. (4) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, se regăsesc pe portalul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală www.anaf.ro/Asistenţă contribuabili/Persoane fizice/Norme de venit/Norme de venit agricol pe anul 2014. Plata impozitului pe venit şi contribuţiei de asigurări sociale de sănătate se efectuează pe codul numeric personal al persoanei fizice care realizează aceste venituri la trezoreriile unităţilor fiscale în a căror rază teritorială aceştia îşi au domiciliul.

Citeşte şi: PROCEDURĂ FISCALĂ: De Sărbători, TERMENE de scadenţă DEVANSATE

Citit 1007 ori Ultima modificare Duminică, 14 Decembrie 2014 18:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.