MODIFICĂRI/ Impozitul pe profit se declară altfel

MODIFICĂRI/ Impozitul pe profit se declară altfel
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit unui act normativ intrat în vigoare la începutul acestei săptămâni, Finanţele au modificat formularul 101, prin care contribuabilii îşi plătesc impozitul pe profit. Ce s-a schimbat, concret, în declaraţie?

Noul model al formularului 101 cuprinde o detaliere clară a veniturilor din dividende care trebuie raportate, grupate în funcţie de persoana de la care sunt primite. În vechea formă a declaraţiei se înscriau dividendele primite de la altă persoana juridică română, dar fără precizări. Diferit este şi faptul că, din 2015, contribuabilii vor completa rubrica „impozitul pe profit scutit” cu suma ce reprezintă scutirea de la plată a impozitului pe profitul reinvestit, în conformitate cu prevederile Codului fiscal. Concret, este vorba despre suma scutită de la plata profitului reinvestit în producţia şi/sau achiziţia de echipamente tehnologice noi, aplicabilă de la 1 iulie anul trecut până la finele lui 2016.

Contribuabilii care au optat pentru un exerciţiu financiar diferit de anul calendaristic sunt aşteptaţi la Finanţe să depună formularul 101 până cel mai târziu la data de 25 a celei de-a treia luni de la închiderea anului fiscal modificat, potrivit noilor prevederi. Ceilalţi plătitori de impozit pe profit sunt aşteptaţi să depună formularul până la 25 martie a anului următor celui pentru care se calculează impozitul.

Citit 1938 ori Ultima modificare Vineri, 09 Ianuarie 2015 12:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.