DISPONIBILIZĂRI la Electrocentrale/ 150 de oameni ar putea rămâne fără loc de munca
Foto: Foto Bogdan Codrescu

DISPONIBILIZĂRI la Electrocentrale/ 150 de oameni ar putea rămâne fără loc de munca
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu mai puţin de 150 de angajaţi ai Electrocentrale Galaţi riscă să devină şomeri, în acest an. La nivelul CET se vorbeşte intens, de câteva zile, despre disponibilizări colective, pe fondul situaţiei critice în care a ajuns furnizorul de agent termic din Galaţi, aflat în insolvenţă încă de anul trecut.

Sindicaliştii şi conducerea Electrocentrale au avut deja mai multe runde de discuţii pe acest subiect, însă, deocamdată, nu a fost parafat niciun document oficial în acest sens. Informaţia ne-a fost confirmată de către Mihai Popa, liderul de sindicat al CET. "Se ia în calcul şi această variantă. Este vorba de 100-150 de oameni", ne-a declarat sindicalistul. Acesta a precizat că dacă scenariul va deveni realitate, cei aproximativ 150 de angajaţi care ar urma să fie disponibilizaţi ar putea să primească plăţi compensatorii, între trei şi şapte salarii, în funcţie de vechimea în muncă, conform Contractului Colectiv de Muncă, iar disponibilizările ar urma să se facă în baza Ordonanţei 36.

Totodată, la nivelul Electrocentrale se vorbeşte şi despre posibilitatea trimiterii angajaţilor în şomaj tehnic, pentru circa şase luni.

În acest moment, CET Galaţi are 400 de angajaţi.


CITEŞTE ŞI: SOLUŢII pentru problema CĂLDURII din Galaţi/ Varianta fuziunii Calorgal cu Electrocentrale

Citit 3700 ori Ultima modificare Marți, 10 Martie 2015 15:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.