300 milioane de euro pentru relansarea PORTULUI Galaţi

300 milioane de euro pentru relansarea PORTULUI Galaţi
Evaluaţi acest articol
(39 voturi)

Proiectul privind realizarea unui Program strategic de dezvoltare a portului Galaţi a intrat într-o nouă etapă. După ce a parcurs Analiza situaţiei curente a porturilor dunărene şi conturarea unui Plan strategic, APDM Galaţi, în colaborare cu consultantul Ernst & Young – Transproiect 2001, a trecut la elaborarea unui Plan de Acţiune, ce are drept scop realizarea şi fundamentarea unui portofoliu de proiecte menit să contribuie la dezvoltarea porturilor gălăţene.

„Planul de Acţiune are în vedere nu numai activitatea Administraţiei Portuare, ci întreaga comunitate portuară, formată din mediul de afaceri, administraţia publică, instituţii cu atribuţii în domeniul navigaţiei sau al transporturilor. Lansăm astăzi (ieri – n.r.) o dezbatere în care dorim să prezentăm proiectele de infrastructură şi măsurile suport identificate în Planul Strategic, modul de implementare a acestora, precum şi rezultatele preliminare ale procesului de prioritizare, cu scopul de a îmbunătăţi eventual acest plan şi de a aduce mai aproape de realizare acele proiecte care sunt de interes pentru comunitate”, a precizat Dan Ţivilichi, preşedintele Consiliului de Administraţie al APDM Galaţi.

În total, proiectele de infrastructură identificate în Planul de Acţiune realizat de ADPM Galaţi au o valoare totală de peste 300 milioane de euro, punctul forte fiind realizarea unei platforme multimodale în Port Bazinul Nou. De asemenea, în vedere se au îmbunătăţirea accesului şi modernizarea unor dane din porturile gălăţene, realizarea unui terminal de Gaze Naturale Lichefiate şi a unui terminal Ro-Ro, dar şi proiecte ce au drept obiectiv punerea în valoare a patrimoniului cultural şi istoric al portului Galaţi. Desigur, orizontul de punere în practică a acestor proiecte diferă de la caz la caz, cert este că Dunărea reprezintă, poate, principala alternativă pentru relansarea economiei şi revitalizarea Galaţiului. Care sunt factorii care pot contribui la punerea în practică a acestor proiecte sau, din contra, le pot împiedica, veţi afla din ediţiile viitoare ale ziarului „Viaţa liberă”.

Citit 5152 ori Ultima modificare Joi, 02 Iulie 2015 11:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.