INFORMAŢII PRIN TELEFON. Call-center la Finanţe, pentru asistenţa contribuabililor

INFORMAŢII PRIN TELEFON. Call-center la Finanţe, pentru asistenţa contribuabililor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) Galaţi este, începând de pe 1 octombrie, conectată la call-centerul ANAF, cu numărul unic de telefon 031.403.91.60.

"În situaţia în care pe site-ul ANAF nu găsiţi informaţiile de care aveţi nevoie, ne puteţi contacta telefonic. În cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală există un call-center special destinat îndrumării şi asistenţei în domeniul fiscal. ANAF vă oferă răspunsuri prompte şi de calitate la întrebările dumneavoastră. În cazul în care solicitarea dumneavoastră nu poate fi soluţionată de operatorii din cadrul call-center, puteţi fi îndrumat să formulaţi solicitarea prin intermediul unui alt mijloc de comunicare", se arată într-un comunicat de presă al DGRFP Galaţi.

Totodată, se precizează că postul telefonic existent, destinat acordării îndrumării şi asistenţei telefonice din cadrul DGRFP Galaţi, cu numărul 0236.463.202, s-a desfiinţat.

"Dacă doriţi să formulaţi o sesizare privind nerespectarea obligaţiilor legale ale operatorilor economici de a furniza bon fiscal sau privind acte de corupţie înfăptuite de către funcţionari din cadrul Ministerului Finanţelor Publice şi instituţiilor subordonate puteţi apela gratuit serviciul Tel Verde 0800.800.085”, precizează DGRFP Galaţi.

Citit 4719 ori Ultima modificare Vineri, 02 Octombrie 2015 18:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.