Proiectul TERMINALULUI multimodal din Portul Galaţi va fi depus din nou pentru a primi FINANŢARE

Proiectul TERMINALULUI multimodal din Portul Galaţi va fi depus din nou pentru a primi FINANŢARE
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Proiectul terminalului multimodal din Portul Galaţi, proiect în valoare de aproape 120 milioane de euro, va fi depus din nou în această lună pentru a primi finanţare din partea Comisiei Europene prin Programul "Connecting Europe Facility" (CEF), a declarat Nicolae Tivilichi, preşedintele Consiliului de Administraţie al APDM Galaţi.

„Apelul de proiecte va începe pe 6 noiembrie şi va dura până în februarie, anul viitor. Noi am avut deja o serie de consultări cu specialişti de la DG Movie, pentru a nu mai întâmpina aceleaşi probleme ca la primul apel pe CEF, din acest an, când deşi proiectul era eligibil, el nu a fost prins la finanţare din cauza restricţiilor bugetare existente la nivelul Comisiei Europene. De asemenea, am fost asiguraţi că vom fi sprijiniţi cu mai multă vigoare şi de Ministerul Transporturilor...”, a declarat, ieri, 2 noiembrie, preşedintele CA al APDM Galaţi, Nicolae Tivilchi, în cadrul sesiunii de închidere a proiectului „Program Strategic de Dezvoltare a Portului Galaţi”.

Strategia portului, realizată cu o finanţare de 1,9 milioane de lei prin POS Transporturi,  a fost de a realiza o prioritizare a proiectelor având ca finalitate dezvoltarea transporturilor prin Galaţi. Proiectul terminalului multimodal este una dintre principalele investiţii din cadrul aceste strategii, pentru derularea acesteia fiind necesare 120 milioane de euro, care vor veni atât din fonduri europene, cât şi de la bugetul de stat şi companii private.

Printre proiectele importante avute în vedere în Strategia de Dezvoltare a Portului Galaţi se mai numără Modernizarea Danei 32 din Port Docuri şi derularea unor lucrări de decolmatare a porturilor, proiecte aflate deja în stadii destul de avansate, precum şi realizarea unui terminal de gaze naturale lichefiate (GNL) în Parcul Industrial, care are un studiu de prefezabilitate realizat.

Citit 2803 ori Ultima modificare Luni, 02 Noiembrie 2015 20:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.