Hărţuit de Fisc

Hărţuit de Fisc
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un patron gălăţean primeşte în continuare somaţii de la Fisc, deşi a lichidat firma din 2005 *

Gălăţeanul Vasile Lungu este foarte supărat de Fiscul gălăţean, pe care îl acuză că-l hărţuieşte şi că-i consumă în mob abuziv timpul. „De ce trebuie ca eu să suport efectele incompetenţei sau lenei unor funcţionari publici?”, întreabă, retoric, gălăţeanul într-un memoriu (însoţit de documente edificatoare) depus la sediul „Vieţii libere”.

În esenţă, problema lui Vasile Lungu este foarte simplă. Omul a avut o firmă, pe care a deschis-o în 2003, iar la numai trei luni distanţă i-a închis activitatea. În 2005, amintita societate (Lavamat SRL) a fost dizolvată prin decizia Tribunalului Galaţi (nr. 831/25.07.2005, dosar nr. 1235/2005), care a rămas definitivă prin nerecurare.

Iată ce scrie în încheierea amintitului document: „Dispune dizolvarea SC Lavamat SRL Galaţi (...) Dispune comunicarea prezentei hotărâri Direcţiei Generale a Finaţelor Publice Galaţi şi publicarea în Monitorul Oficial (...)”. Mai clar de atâta nu se poate, dar ce mai e clar în ziua de azi?!

Ca şi cum această decizie a instanţei n-ar fi existat (practic, dizolvarea unei societăţi este ca şi moartea unei persoane - toate obligaţiile şi drepturile ei dispar!), Fiscul gălăţean a continuat să trimită tot felul de adrese şi somaţii către fostul patron al firmei.

Ce credeţi că a primt Vasile Lungu de la Fisc pe 4 mai 2009, adică la patru ani de la dizolvare?! O adresă (nr. 42752) prin care i se spune că defuncta Lavamat SRL are de depus „declaraţia privind obligaţiile de plată la bugetul de stat” pentru trimestrul I din 2009.

Că firma e de mult oale şi ulcele nu mai are nicio importanţă pentru cei de la finanţele gălăţene, care par să contrazică până şi propria lozincă: doar mort scapi de Fisc. Uite că nici mort nu mai scapi!

Una peste alta, poate că măcar de data asta, la semnalul nostru, organele statului vor constata ceea ce e clar de multă vreme: o firmă care nu mai există nu are cum să depună bilanţuri contabile sau alte documente de acest gen.

Explicaţie foto: Ca să nu existe niciun dubiu, iată decizia instanţei!

Citit 943 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.