N-a vrut să VÂNDĂ. McDonald's Galaţi, singurul deţinut în continuare de un român
Foto: Foto Elsa Stavro

N-a vrut să VÂNDĂ. McDonald's Galaţi, singurul deţinut în continuare de un român
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)


Compania care deţine în franciză McDonald's Galaţi, Ionuţ Restaurante SRL, condusă de omul de afaceri Ionuţ Gugoaşă, a refuzat să vândă business-ul cu o cifră anuală de afaceri de 10 milioane de lei, devenind astfel singurul francizor din România care îşi păstrează afacerea.

Americanii de la McDonald's au început, în anul 2015, o campanie de "răscumpărare" a celor şapte restaurante deţinute în franciză de cinci antreprenori români, unul dintre aceştia fiind chiar Ionuţ Gugoaşă. Mutarea a fost precedată de cedarea acţiunilor către grupul maltez Premier Capital, care a plătit 65,33 milioane de dolari pentru cele 66 de unităţi McDonald's din România. A 67-a, deţinută în franciză de Ionuţ Restaurante SRL, a rămas sub-francizată companiei malteze. 

Anul trecut, McDonald's Galaţi a avut un profit de 700.000 lei, ceea ce îl face unul dintre cele mai bune restaurante din franciză şi, totodată, din provincie. 

Ce înseamnă sub-francizarea McDonalds Galaţi


Pentru că nu a dorit să vândă businessul, acum compania Ionuţ Restaurante va fi sub-francizată companiei malteze Premier Capital care deţine drepturile francizei la nivelul ţării noastre. Francizatul plăteşte către compania-mamă 10-20 la sută din încasări, astfel că Ionuţ Restaurante va plăti aceşti bani către Premier Capital, care va plăti mai departe contribuţia proprie către compania mamă din SUA.

Contactat telefonic, Ionuţ Gugoaşă a refuzat să facă orice comentariu despre detaliile acestui refuz de a vinde, rezumându-se să spună că sunt "detalii despre afacerea mea, pe care nu doresc să le divulg". 

Deşi a intrat direct pe piaţa din România în 1995, McDonald's a oferit de-a lungul anilor şi francize unor antreprenori locali cu experienţă. Potrivit ultimelor date comunicate de reprezentanţii McDonald's, grupul american nu acorda noi francize de circa şase ani. Oficialii companiei spuneau anterior că, pe viitor, când trendul de dezvoltare al României va fi predictibil, această divizie ar putea deveni o direcţie strategică. Surse din piaţă spun însă că acest proces ar fi fost blocat pentru că grupul a decis transferarea întregului business către un francizat de mai mult timp.

CITEŞTE ŞI: S-a VÂNDUT McDonald’s România. CINE deţine acum cele 67 de fast-food-uri 

Citit 28447 ori Ultima modificare Vineri, 29 Ianuarie 2016 14:26

5 comentarii

 • postat de carlton
  Joi, 25 Februarie 2016 10:46
  95.76.37.***
  ba, vrea sa vanda si el .... dar la pretul lui !!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Curiosul ...
  Marți, 02 Februarie 2016 00:05
  79.115.204.***
  Mda, nu inteleg politica nici francizatorului nici francizatului.
  Cert este faptul ca insasi calitatea serviciilor de la McDonalds's Galati devine discutabila.
  Poate ma insel eu.
  Va las placerea sa deveniti detectivi pe bani dvs si sa observati modul in care sunt "fabricati" burgerii, felul in care este maruntita salata, pana unde se umplu paharele cu suc, felul in care sunt "trantite" ingredientele in salate, cartofii nu umplu cum trebuie pungile, felul in care este turnata inghetata McSundee in pahar (este turnata cu schepsis ca mijlocul paharului sa ramana gol), te intreaba daca vrei si de extratoping care in fapt e destul de putintel.
  In continuare cred ca mie mi se pare, si sunt foarte curios daca vi se pare si voua !!!
  1
  6
  Raportează
 • postat de ionescu
  Sâmbătă, 30 Ianuarie 2016 10:58
  5.13.225.***
  Bravo lui - mai mulţi bani rămân în Galaţi
  7
  6
  Raportează
 • postat de Flori
  Sâmbătă, 30 Ianuarie 2016 01:57
  95.76.137.***
  eu as vrea sa stiu cum a obținut acel roman spatiu respectiv, din cate vad pare spatiu public si daca a avut nevoie de ceva relatii
  6
  8
  Raportează
 • postat de bgd
  Joi, 28 Ianuarie 2016 20:00
  5.13.155.***
  bravo lui,baiat destept!!!!!!!!!
  5
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.