Angajaţii COMBINATULUI din Galați vor munci mai puţin în primele trei luni din 2016

Angajaţii COMBINATULUI din Galați vor munci mai puţin în primele trei luni din 2016
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Angajaţii ArcelorMittal Galaţi vor avea parte de mai puţine zile de lucru în primele trei luni ale anului 2016, după cum ne-a confirmat Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al combinatului. Motivul? Lipsa de comenzi pentru primul trimestru al anului. Astfel, timpul de lucru al angajaţilor va fi redus cu două zile, cel al şefilor de departamente cu patru zile, iar cel al managerilor şi al membrilor din consiliul director cu şase zile. Dar, atenţie, asta nu se va întâmpla lunar, ci pe durata a trei luni.

Conform statisticilor, ArcelorMittal ocupă locul 16 la nivel naţional în ceea ce priveşte cifra de afaceri (18 la sută din cifra totală a companiilor din judeţ, adică peste 800 milioane de euro), dar şi locul 15 pe ţară la categoria mari angajatori, cu peste 6.400 de angajaţi, adică în jur de 6 la sută dintre salariaţii gălăţeni.

Cum, în ultimele luni, oţelul importat din China are un preţ mult mai redus, companiile din Europa, implicit ArcelorMittal, au recurs la măsuri drastice. "ArcelorMittal anunţă că a luat măsuri puternice de protejare a resurselor, în această perioadă de timp, când afacerea este afectată de importurile masive de oţel din China, la preţuri foarte joase. Această situaţie afectează întreaga industrie europeană a oţelului. Pentru anul trecut, 2015, unitatea noastră a evitat să ia decizii cu impact social, însă pentru primul trimestru din 2016 ne vedem forţaţi să implementăm săptămâna redusă de lucru", a declarat purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi, Dorian Dumitrescu.

În ultimii cinci ani, combinatul de la Galaţi a avut pierderi financiare totale de aproape un miliard de euro.

Citit 2975 ori Ultima modificare Duminică, 07 Februarie 2016 17:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.