Piaţa imobiliară locală "de lux"/ Cele mai scumpe case vândute de gălăţeni
Foto: Gabriel Kolbay

Piaţa imobiliară locală "de lux"/ Cele mai scumpe case vândute de gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Pentru că mai sunt şi în oraşul nostru afaceri care merg - puţine, ce-i drept, dar încă există! - nu toţi gălăţenii ajung să plătească, pe viaţa, rate împovărătoare la un apartament cu două camere, de 50-60 de metri pătraţi. Printre noi mai locuiesc şi oameni care, fie pentru au prosperat în afaceri, în zorii capitalismului, fie pentru că prosperă încă, au bani de dat pe vile mari şi frumos amenajate, în care pot trăi mult mai confortabil. Vă spunem astăzi care sunt cele mai scumpe vile din oraş pe care le-am găsit, în ultimele zile, scoase la vânzare de gălăţeni.

În momentul de faţă, cea mai scumpă vilă de vânzare este una din apropierea Casei de Cultură a Sindicatelor. A fost construită în anul 2001, are subsol, parter şi două etaje. Suprafaţă utilă e de 800 de metri pătraţi, aşa că, oricum ai pune problema, e o casă mare, care se vinde mobilată şi utilată. Numai bucătăria are 24 de metri pătraţi, adică aproape jumătate din suprafaţa unui apartament mic de bloc. Curtea din faţa casei are 400 de metri pătraţi, iar cea din spate, 200 de metri pătraţi, aşa că aveţi şi unde sta la iarbă verde. Preţul pe care îl cere proprietarul pe această casă este de 475.000 de euro, dar spune că ar fi dispus să negocieze, dacă cineva chiar e interesat să cumpere. Ce spuneţi, v-aţi permite-o? La o adică, preţul ar mai putea scădea pentru că proprietarul o vinde şi la cheie, dar şi fără mobilă şi accesorii, dacă asta vreţi.

A doua cea mai scumpă casă pe care am găsit-o la vânzare, în oraş, costa cu doar 25.000 euro mai puţin, adică 450.000 de euro. E o vilă de pe Faleza Superioară a Dunării şi se dă prin agenţie, nu direct de la proprietar. Dar dacă aveţi banii, iar casa vă place, ce mai contează un comision în plus, acolo… Iar vila arată bine. Marele plus n-ar fi însă casa în sine, ci faptul că de la geam vedeţi cel mai frumos peisaj din Galaţi: Dunărea. Ba, într-o zi senină, s-ar putea să staţi liniştit pe terasă dumneavoastră şi să vedeţi până departe, în munţii Măcinului. Aveţi şi mobilă de lux în interior, dar şi locuri de parcare. Iar dacă mai renunţaţi la mobilier şi accesorii, preţul ar putea chiar să mai scadă puţin. Dacă vi se pare mare preţul, la ce vă aşteptaţi? Potrivit Dicţionarului Explicativ al Limbii Române, „lux” înseamnă tocmai „nivel de viaţă excesiv de costisitor”.

Pe locul al treilea, în topul celor mai scumpe vile scoase la vânzare în oraş, este o construcţie pe care o puteţi vedea pe Prelungirea Brăilei, pe partea dreaptă a străzii, cum urcaţi de la rondoul de la Popescu spre Micro 19. Are parter, etaj şi o mansardă deschisă de aproape 100 de metri pătraţi. Arată ca în reviste! Dar şi costă pe măsură: 400.000 de euro!

Nu-i vorbă, dacă tot aveţi banii ăştia puşi deoparte şi vreţi musai casă în Galaţi, oferta e destul de bogată. Pe strada Domnească, găsiţi o vilă ultramodernă, mare şi la cheie, cu 429.000 de euro. Şi, spun proprietarii, nici nu v-ar costa prea mult întreţinerea ei.

Sigur că nu toate vilele din Galaţi costă atât de mult. Spre exemplu, una construită pe strada Frunzei, de 200de  metri pătraţi - în care aveţi spaţiu cam cât în patru apartamente mai mici, cu două camere - costa 85.000 de euro. Or, sunt pe Faleza Dunării apartamente de lux care costă şi aproape de două ori mai mult!

Citit 8227 ori Ultima modificare Marți, 23 Februarie 2016 00:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.