Joi, prima BURSĂ A LOCURILOR DE MUNCĂ din 2016
Foto: Foto-arhivă ”Viața liberă”

Joi, prima BURSĂ A LOCURILOR DE MUNCĂ din 2016
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Joi, 14 aprilie, cu începere de la ora 9,00, reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), alături de agenţii economici care şi-au confirmat participarea la eveniment, îi aşteaptă pe şomeri, dar şi pe alţi gălăţeni care vor să-şi schimbe locul de muncă, în holul Universităţii "Dunărea de Jos", la prima bursă generală a locurilor de muncă din 2016.

"Până la această dată, AJOFM Galaţi contează pe un număr de aproximativ 40 de angajatori din judeţul Galaţi, care vor oferi în total aproximativ 398 de  locuri de muncă", ne-a declarat directorul AJOFM, Cezar Năstase.

Se caută absolvenţi de studii superioare

Dacă la majoritatea burselor locurilor de muncă, cele mai multe posturi erau pentru absolvenţii de studii medii sau pentru necalificaţi, de data aceasta au şanse şi absolvenţii de facultăţi, dat fiind că agenţii economici care şi-au confirmat prezenţa au anunţat că sunt în căutare de ingineri industrie alimentară, asistenţi manageri, ingineri, desenatori tehnici, ingineri proiectanţi, programatori, operatori call center etc.

Premiul cel mare în ceea ce priveşte salariul îl reprezintă, însă, munca în străinătate, în domeniul medical, iar o firmă de recrutare din Galaţi exact asta pune la bătaie. 50 de posturi pentru personal medical în Marea Britanie, 20 ca asistent medical generalist şi câte 15 ca infirmier şi îngrijitor de persoane la domiciliu.

"Angajatorii cu care colaborăm oferă contract de muncă pe perioadă nedeterminată la clinici private din Marea Britanie, training de patru zile în care se asigura cazarea, două mese pe zi şi material didactic, în urma căruia se obţine un certificat de specializare în domeniul medical, precum şi un salariu de 7,4 lire pe oră pentru infirmieri şi 15 lire pe oră pentru asistenţi medicali generalişti", ne-a declarat Neta Iacomi, reprezentanta firmei de recrutare.

Concomitent, se desfăşoară o bursă a locurilor de muncă şi la Tecuci, organizată tot de AJOFM, la Colegiul Naţional de Agricultură şi Economie Tecuci, Str. 1 Decembrie 1918, nr. 107, cu începere tot de la ora 9,00.

Citit 4931 ori Ultima modificare Joi, 14 Aprilie 2016 00:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.