CHESTIONAR pentru stabilirea rezidenţei fiscale

CHESTIONAR pentru stabilirea rezidenţei fiscale
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Persoanele fizice care sosesc în România şi au o şedere pe teritoriul statului român pentru o perioadă sau mai multe perioade ce depăşesc în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, care se încheie în anul calendaristic vizat, sunt obligate să completeze „Chestionarul pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la sosirea în România”.

Sunt scutiţi de această obligaţie cetăţenii străini cu statut diplomatic sau consular în România, care sunt funcţionari ori angajaţi ai unui organism internaţional şi interguvernamental înregistrat în România, cei care sunt funcţionari sau angajaţi ai unui stat străin în România, precum şi membrii familiilor acestora.

Conform informaţiilor furnizate de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) Galaţi, cei care au completat chestionarul la sosirea în România trebuie să completeze un chestionar similar şi la plecare, la fel cum sunt obligaţi să o facă şi rezidenţii din România la o plecare pentru o perioadă de timp similară cu cea de mai sus.

Chestionarele de la sosirea în România trebuie înregistrate de persoanele fizice în cauză, personal sau prin împuternicit, în 30 de zile de la împlinirea termenului de 183 de zile de prezenţă în România, iar cele de la plecare - cu 30 de zile înaintea plecării din România.

Toate chestionarele se difuzează gratuit de către unităţile fiscale sau se pot descărca de pe site-ul ANAF, la adresa www.anaf.ro. Aceste documente trebuie depuse direct, în format hârtie, sau pot fi trimise prin poştă, cu confirmare de primire.

Citit 3569 ori Ultima modificare Joi, 11 August 2016 17:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.