Se ascut cuţitele împotriva DĂRII ÎN PLATĂ. Raiffeisen ar urma să ATENȚIONEZE public statul român

Se ascut cuţitele împotriva DĂRII ÎN PLATĂ. Raiffeisen ar urma să ATENȚIONEZE public statul român
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Banca Raiffeisen ar urma să atenţioneze public stratul român, în această săptămână, cu privire la faptul că, prin adoptarea actualei forme a legii dării în plată, încalcă tratate bilaterale pe care le semnase, potrivit economica.net. Sursa citată susţine că, dacă în urma unei astfel de atenţionări publice care poartă numele de „adnotare”, statul nu modifică, într-un anume termen, prevederile legii, ar putea fi ţinta unui lanţ de procese deschise atât la tribunalele din ţară, cât şi la cele internaţionale.

Raiffeisen ar urma să fie doar prima dintre băncile cu acţionariat străin care intenţionează să facă un asemenea pas. Dacă acest lucru se va întâmpla, nu va fi prima încercare a băncilor să pună presiune pe statul român pentru a-l convinge să modifice prevederile legii dării în plată.

Potrivit unui document obţinut de Hotnews, la finele anului trecut, preşedinţii a patru bănci-mamă din străinătate ale băncilor româneşti i-au scris preşedintelui Klaus Johannis pentru a-l convinge să prevină efectele legii dării în plată, ameninţând că vor da statul în judecată la curţile europene de arbitraj. Documentul era semnat de Andreas Treichl, CEO al Erste Group, banca-mamă a BCR, Carlo Vivaldi, şef al Diviziei Europa Centrală şi de Est a Unicredit Group, banca-mamă a băncii Unicredit din Romania, Frederic Oudea, preşedinte al Federeaţiei Europene a Bancilor şi CEO al Societe Generale, banca-mamă a BRD, precum şi de Karl Sevelda, CEO al Raiffeisen Bank International, banca-mamă a Raiffeisen din Romania, mai informează economica.net.

Citit 3257 ori Ultima modificare Marți, 23 August 2016 19:47

4 comentarii

 • postat de un imprumutat
  Miercuri, 31 August 2016 10:09
  89.137.228.***
  Pentru Autor, daca nu ai habar de problema in cauza nu te baga.Pe romani ii strica invidia si rautatea fata de semeni.Nu cred ca tu nu ai apelat vreodata la o banca.Ai vazut ca toti ceilalti ca in Romania acestea prospera datorita politicii care a favorizat jaful la drumul mare.Isarescu este principalul vinovat.Eu am un credit ipotecar la Credit Europe.Francul a fost 20 lei si cum a ajuns la 40 lei si ceva.Nu ne explica nimeni de ce au cresut valutele.Razboi nu este,seceta nu este,afacerile merg.Explictia este urmatoarea; mafiotii s-au imprumutat, nu au dat banii inapoi,si noi platim si ratele lor.Oare este corect?
  0
  0
  Raportează
 • postat de george
  Sâmbătă, 27 August 2016 10:27
  213.128.190.***
  Sper ca Raiffeizen sa isi piarda cat mai multi clienti in urma atitudinii afisate. Ei nu sunt stapanii nimanui. Pe mine ma vor pierde cat de curand cu aceasta ocazie, pas!
  1
  7
  Raportează
 • postat de Autor
  Miercuri, 24 August 2016 12:03
  109.166.138.***
  Sa desfiinteze legea asta. Sa plateasca toti inconstientii care si-au luat credit pe 30 de ani, cu buletinul, pentru casa, fara sa ia in calcul numeroasele variabile ce pot periclita capacitatea de plata. Si pentru toate curcile care vor "glu glu" in urma aceatiu post, nu va pune nimeni pistolu la cap sa va luati credit pe 20-30 de ani, ipocritilor!
  21
  9
  Raportează
 • postat de Camatarii la puscarie
  Miercuri, 24 August 2016 08:59
  5.13.141.***
  Daca nu va convine statutul de camatar legal puteti pleca din Romania. Ati furat destul !!!
  7
  26
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.