Scutirea de impozit pentru IT-işti, în vigoare de la 1 iulie

Scutirea de impozit pentru IT-işti, în vigoare de la 1 iulie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Scutirea de impozit pentru angajaţii încadraţi în activitatea de creare de programe pentru calculator a intrat în vigoare de la 1 iulie 2017 şi se va aplica începând cu veniturile aferente lunii iulie, informează Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi. A fost introdus plafonul minim al venitului anual, de cel puţin 10.000 euro (echivalent în lei), pentru fiecare angajat care beneficiază de scutirea de impozit pe venit, pe care angajatorul trebuie să îl realizeze în anul fiscal precedent şi să îl înregistreze distinct în balanţele analitice, ca urmare a activităţii de creare de programe pentru calculator destinate comercializării. Fac excepţie angajatorii nou înfiinţaţi, care sunt scutiţi de această obligaţie în anul înfiinţării şi în anul următor.

Scutirea se aplică lunar numai pentru veniturile din salarii şi asimilate salariilor, obţinute din desfăşurarea unei activităţi de creare de programe pentru calculator, în baza unui contract individual de muncă, indiferent de momentul angajării persoanei care beneficiază de scutire.

Citit 3348 ori Ultima modificare Duminică, 02 Iulie 2017 17:39

2 comentarii

 • postat de alexvr
  Marți, 04 Iulie 2017 01:15
  @catavencu doar asa ii tii in tara bai desteptule. dar na la intelectul tau de spargator de seminte....ce sa ti cerem? hai otelu! sidexplozia, tiglina anti colentina. (...)!
  0
  4
  Raportează
 • postat de Caţavencu
  Luni, 03 Iulie 2017 11:10
  O măsură populistă ca multe altele ale Guvernului PSD!
  Dragnea face iar o greşeală, ca şi pensiile speciale. Creează privilegii inutile şi apoi încercăm să scăpăm cu greu de ele.
  Ce le trebuia IT-ştilor această măsură, care oricum au salariile foarte mari, încurcăndu-i şi pe angajatori degeaba! De ce am mai făcut atunci LEGEA SALARIZĂRII UNICE?
  Dacă ar fi făcut nişte programe "beton" care să dăinuie ani buni aş mai zice că e ok! Dar ei sunt la fel ca şi Sebastian Ghiţă.
  Aşa e când IT-ştii sunt mână în mână cu securiştii!
  8
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.