IMPOZITUL pe cifra de afaceri nu va fi aplicat

IMPOZITUL pe cifra de afaceri nu va fi aplicat
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, 17 iulie, că Executivul a renunţat la impozitul pe cifra de afaceri, însă în momentul de faţă se fac simulări pe taxa de solidaritate. Premierul nu a putut să spună care ar fi pragul în cazul acestei taxe, deşi suma de 14.000 lei a fost propusă de mai multe ori.

Coaliţia de guvernare PSD-ALDE a decis soarta proiectului privind introducerea impozitului pe cifra de afaceri a tuturor companiilor din România, după ce, aflat la Bruxelles, la o întâlnire cu şeful Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, premierul Mihai Tudose afirmase că impozitul nu se va aplica. Cu toate astea, Liviu Dragnea a anunţat că se vor mai face simulări, pentru că, la firmele cu afaceri sub 500.000 de euro, prevederea a fost primită bine.

"Vreau să le transmit acelor oameni de afaceri că nu se renunţă la ea, pentru că au primit-o foarte bine şi sunt foarte mulţumiţi, pentru că 1 la sută pe cifra de afaceri înseamnă cam 6 la sută impozit pe profit, ceea ce cred că le convine. Nu se renunţă la impozitul pe cifra de afaceri la afacerile sub 500.000 de euro. Este un bun câştigat de către mediul de afaceri, care trebuie păstrat“, a declarat liderul PSD.

Preşedintele vrea stabilitate

"Nu trebuie făcut un pas special şi nu trebuie reinventată roata. Ceea ce am vrut să transmit şi cred că a fost destul de clar este că avem nevoie de stabilitate şi avem nevoie de predictibilitate. Aceste schimbări frecvente de abordare strategică, de exemplu în domeniul fiscal, nu fac bine nimănui. Ele nu pot fi puse în practică într-un timp foarte scurt. Mediul de afaceri, dar şi omul simplu vor să ştie ce doreşte statul şi cum va face statul aceste lucruri. Asta înseamnă stabilitate şi predictibilitate", a declarat, sâmbătă, preşedintele Klaus Iohannis.

Deşi a recunoscut că s-a grăbit, anunţând încă din timpul vizitei la Bruxelles că în România nu va fi introdus impozitul pe cifra de afaceri, Mihai Tudose a spus că a ajuns la această decizie după ce s-a consultat cu ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, în drum spre Parlamentul European.

Citit 1092 ori Ultima modificare Luni, 17 Iulie 2017 16:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.