1.125 de lei lunar, pentru fiecare contract de UCENICIE

1.125 de lei lunar, pentru fiecare contract de UCENICIE
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Angajatorii gălăţeni care încheie un contract de ucenicie beneficiază, la cerere, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pe întreaga perioadă de derulare a contractului de ucenicie, de o sumă în cuantum de 1.125 de lei/lună.

Ucenicia reprezintă formarea profesională realizată la locul de muncă, în baza unui contract de ucenicie, pentru persoanele cu vârsta de peste 16 ani. Durata acestui contract poate fi de 12, 24 sau 36 de luni, în funcţie de competenţele profesionale care se doresc a fi dobândite de către ucenic.

Contractul de ucenicie este un contract individual de muncă de tip particular, încheiat pe durată determinată, în temeiul căruia o persoană fizică, denumită ucenic, se obligă să se pregătească profesional şi să muncească pentru şi sub autoritatea unei persoane juridice sau fizice denumite angajator, care se obligă să îi asigure plata salariului şi toate condiţiile necesare formării profesionale. Contractul de ucenicie se încheie obligatoriu în formă scrisă, în limba română, şi se înregistrează în termen de 20 de zile la inspectoratul teritorial de muncă judeţean şi, de asemenea, în REVISAL, anterior începerii uceniciei.

Angajatorii care doresc să organizeze activităţi de ucenicie au îndatorirea să comunice AJOFM, printr-un formular tipizat, locurile de muncă vacante care pot fi ocupate prin încheierea de contracte de ucenicie, în termen de 5 zile de la vacantare.

Citit 3487 ori Ultima modificare Marți, 31 Octombrie 2017 15:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.