Evaluaţi acest articol
(12 voturi)
4 comentarii

Modificările pe care guvernanţii noştri vor să le aducă legilor justiţiei şi codurilor penale afectează activitatea tuturor magistraţilor, fie că vorbim de procurori, fie de judecători. Potrivit uneia dintre aceste modificări, rapoartele de constatare nu mai sunt mijloace de probă. Aceste rapoarte de constatare sunt, de foarte multe ori, singurele probe care atestă că o persoană deţinea substanţe interzise. Asta va afecta atât munca poliţiştilor, cât şi pe cea a procurorilor DIICOT, care se confruntă zilnic, şi nu este nicio exagerare, cu persoane care deţin sau comercializează substanţe interzise.
În 2015, la nivel naţional, procurorii DIICOT au soluţionat 3.617 cauze având ca obiect traficul şi consumul de droguri, ceea ce a însemnat o creştere cu aproape 30 la sută faţă de anul 2014. Anul trecut, doar la Galaţi au fost soluţionate 28 de rechizitorii privind traficul ilicit de droguri, iar 127 de persoane, dintre care 44 în stare de arest preventiv, au fost trimise în judecată. Conform statisticilor, anul trecut, traficul de droguri a fost pe primul loc în lista infracţiunilor anchetate de DIICOT. Și e normal să fie așa, este vorba despre atacuri efective la viața și sănătatea românilor.
Dacă modificările propuse de guvernanţi vor fi aprobate în Parlament şi vor fi aplicate, atunci toţi traficanţii de droguri vor scăpa basma curată.
Probabil că cei care au decis această prevedere nu au aflat încă faptul că, în toată ţara, cei mai mulţi consumatori de droguri sunt minori. În 2015, la Galaţi au ajuns zeci de tineri la spital după ce au consumat substanţe interzise, mulţi dintre ei fiind în pericol să îşi piardă viaţa. Valul de atunci a trecut, dar traficanţii au găsit alţi consumatori, mulţi dintre ei elevi de liceu. În ciuda faptului că procurorii DIICOT au trimis în judecată, în acelaşi dosar, atât traficanţii, cât şi consumatorii, unii dintre ei având chiar şi condamnări cu suspendare, nici cererea, nici oferta nu a dispărut. Ba mai mult, afacerile de acest gen par să se înmulţească şi să fie înfloritoare pentru unii. Şi vor fi şi mai profitabile dacă în viitorul Cod de Procedură penală va fi stipulat că rapoartele de constatare nu vor mai fi mijloace de probă. Şi asta pentru că aleşii noștri nu se gândesc că pot cădea pradă traficanţilor de droguri chiar şi copiii lor. Și dacă de copiii lor nu le pasă, cine îi mai crede că le pasă de ai noștri?

Citit 1250 ori Ultima modificare Marți, 19 Decembrie 2017 19:19

4 comentarii

 • postat de jean Miercuri, 20 Decembrie 2017 10:37 79.116.100.*** Link la comentariu
  1
  16

  In cazul in care o persoana detine substante interzise, pe langa raportul de constatare mai exista si proba materiala respectiv substanta interzisa gasita la suspect.
  Adica in momentul in care un traficant/consumator este depistat cu droguri la el, drogurile gasite reprezinta proba materiala, ca doar nu se intocmeste raport si suspectul e lasat sa plece sau este retinut si drogurile se evapora...

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Miercuri, 20 Decembrie 2017 08:49 5.13.214.*** Link la comentariu
  21
  2

  Sunt ordine venite din afara tarii... colonia Romania este o regiune de test incepand cu sange contaminat cu HIV, lapte vechi de 20 de ani din buncarele sua alimente modificate genenic dupa legea basescu din 2010! Succesuri sa avem!

  Raportează
 • postat de HAHAHA Miercuri, 20 Decembrie 2017 08:23 194.105.20.*** Link la comentariu
  20
  2

  Pai trebuie muuuulte droage, ca sa nu mai vedem realitatea cea corupta !

  Raportează
 • postat de george Miercuri, 20 Decembrie 2017 00:43 185.45.177.*** Link la comentariu
  21
  19

  Eu cred ca i-au amenintat cu moartea pe parlamentarii astia PSD+ALDE+UDMR ca sa voteze asemenea nenorociri, pentru ca altfel cat de corupt sau prost poti sa fii sa votezi in masa, la ordin, asa modificari ?? Mai, dar chiar toti,pana la ultimul ... !!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.