Impozit pe bomboana de pe colivă

Evaluaţi acest articol
(15 voturi)
5 comentarii

Una dintre cele mai năstrușnice găselnițe fiscale de care am auzit în ultimii 30 de ani dă în cap și omoară orice chef al contribuabilului român de a mai pune la cale unul dintre evenimentele fericite ale vieții: nunta ori botezul vor avea, virtual, dar amenințător, un invitat (ne)surpriză: ANAF-ul!
Nu cred, sincer, că există prestator de servicii, fie el liber profesionist sau societate, în orice formă, care să își declare sută la sută veniturile. Bănișorii încasați mai pe lângă factură, mai fără contract, sunt motorul afacerilor pe la noi, alea de durată. Și ce afaceri mai nemuritoare poți închipui ca întreprinzător decât cele legate de viața omului!? Că e botez sau nuntă, că e bogăție sau sărăcie lucie, omul tot se însoară și își încreștinează copiii. E legea inevitabilă, pe care onor ANAF-ul nu a ezitat să o prindă în mrejele impozitării. Cum altfel decât punând presiune și bir pe poza de la nuntă, pe muzică, pe petrecere și alte "delicii".
După un iureș început anul trecut, când inspectorii au început să spargă nunțile chiar și pe la localurile cu ștaif, ca să afle ei dacă mirii au facturi la băuturi sau dacă invitații de distrează pe muzică tocmită prin contract înregistrat la Fisc, acum au ieșit la rampă cu o bombă și mai mare, care se coace cam de cinci ani încoace. Toți însurățeii trebuie să declare pe cine și cu cât au plătit să le imortalizele nunta, să le cânte, să le facă aranjamentele și să le organizeze petrecerea. Adica un fel de verificare încrucișată, să afle dacă prestatorii nu au mințit în declarații și la plata impozitelor pe venit.
Șmecheră, dar proastă idee, pentru că cine îi va putea forța pe însurăței să își mai amintească cu cât și pe cine au plătit la nuntă? Sau să declare, senini, sub amenințarea articolului cu falsul în declarații, că au beneficiat de servicii gratis, de la un văr, prieten, cuscru, frate sau cumnat?
Grea sarcină pentru Fiscul care încearcă, după cinci ani, să își justifice niște hibe, probabil incomensurabil mai mari decât impozitul corect pe poza si marșul nupțial. Avem de-a face cu o vânătoare în cel mai adevărat sens al cuvântului, în care sunt folosiți oamenii de rând, speriați de perspectiva amenzilor cu trei zerouri în coadă. Că statul încasează de la o nuntă cinci poli în loc de zece, aici e adevărata evaziune! De ce nu vine și birul pe colivă? Că se știe că omul e cel mai darnic când vine vorba de cele veșnice și ferit-ar sfântul să se pomenească răposatul cu somație la parastasul de 40 de zile pentru ortul neachitat și anticipat impozitat!

Citit 1814 ori Ultima modificare Vineri, 19 Octombrie 2018 17:41

5 comentarii

 • postat de Suzi quatro Sâmbătă, 20 Octombrie 2018 11:47 82.137.15.*** Link la comentariu
  5
  8

  Stupid people iar ESTE băgat la mijloc Va trebui să TOARNE PE LĂUTAR CARE L-AU AJUTAT SA Facă Nunta mai Frumoasă și Mesenii mai Darnici I-ați Mireasa ziua bună de la Casă de la Mumă de la Soțul iubitor că vine ANAF SĂ-L IA să ți-l Ducă la Jilava

  Raportează
 • postat de Suzana Sâmbătă, 20 Octombrie 2018 11:00 82.137.15.*** Link la comentariu
  2
  11

  Dacă m-am măritat dar nu am făcut nuntă că suntem CUR GOL INAINTEA SĂRĂCIEI CARE URMEAZĂ DUPĂ JURĂMÂNTUL DE CREDINȚĂ IN FATA PRIMARULUI CĂ VOM PLATI IMPOZITILE SI ÎL VOM VOTA SI POPEI CA NU VOI PREACURVI IN POST trebuie să-l trimit Fuguța la ANAF? Că să ce ? De unde știți că am avut bani pentru LĂUTARI ? Poate am avut muzică la Patefon? Aducem și Patefonul care nu poate declara nici Da nici Ba? Cu Chelnerii și Doctorii ați terminat? Păi de aia NUMAI sunt nici Chelnerii și nici Doctorii de altă dată prin România Acum urmăriți Păsărici care se mai MĂRITĂ ȘI LE LUAȚI SOTUL CU ARCANUL DACĂ NU TOARNĂ LĂUTARUL ?

  Raportează
 • postat de Sabrina Sâmbătă, 20 Octombrie 2018 10:14 82.137.15.*** Link la comentariu
  3
  9

  Eu nu cred că îmi Arestați preventiv Proaspătul Soț pentru că nu l-am lăsat să meargă la ANAF să-l TOARNE PE LĂUTAR CARE MI-A CÂNTAT /I-AȚI MIREASĂ ZIUA BUNĂ DE LA FRATI ȘI DE LA MUMĂ Lăsați l măcar să-mi facă doi copii să-l supun la niște probe în Voiajul de Nuntă

  Raportează
 • postat de Remus Sâmbătă, 20 Octombrie 2018 09:53 82.137.9.*** Link la comentariu
  3
  8

  Și dacă nu declar și nici nu plătesc amenzile fac luna de miere la Pușcărie? Acum înainte sau după ce o cer de nevastă trebuie să declar pe propria răspundere că Chiar mă însor la ANAF cu iubita că să mă pună sub URMARIRE PĂI DE UNDE ȘTIE ANAF CĂ EU CHIAR M-AM ÎNSURAT SI AM FACUT SI NUNTĂ DACĂ NU AM BANI ÎMI DĂ ANAF CA SĂ AIBĂ CE IMPOZITA ? PĂI NU TREBUIA SA SCRIE IN LEGE CĂ NUNTA O FACE STATUL O IMPOZITEAZA IAR NOI NE ANGAJĂM CĂ OFERIM STATULUI 2-3 COPII CA SĂ AIBĂ SCLAVI IMPOZABILI SI ALEGĂTORI FIDELI A-ȚI TERMINAT DE IMPOZITAT MANANELISTII CHELNERII SI MAI ALES DOCTORII CARE AU FUGIT DIN ROMANIA LUAȚI EXMPLU DE LA LITUANIA UNDE SA INTRODUS IMPOIZIT PE BALIGA DE VACĂ PENTRU CĂ POLUIAZA ATMOSFERA CU BIOGAZ .DAR CEVA SI MAI TARE IMPOZITUL PE FERESTRELE CASELOR .CU CÂTE AI MAI MULTE CU ATÂT CONFOTUL ESTE MAI MARE DAR PUTEȚI IMPOZITA FUMARITUL CĂ SAU ÎNMULȚIT CENTRALELE TERMICE .SAU IMPOZATI ENERGIA SOLARĂ CĂ PRIMARIA NE PUNE PE APA METEORICĂ DE LA DUMNEZEUL MAMEI NOASTRE LA CARE SE ROAGĂ CÂND PUPĂ MOAȘTE

  Raportează
 • postat de PM Sâmbătă, 20 Octombrie 2018 02:32 82.78.252.*** Link la comentariu
  3
  13

  Biroul de stare civila comite o ilegalitate atunci cand comunica la Fisc datele personale ale tinerilor casatoriti, recomand actionarea in instanta a Primariei pentru incalcarea legii protectiei datelor personale si ANAF pentru hartuire si practici care le intrec pe cele comuniste.

  PS
  Pentru istetii de la ANAF: vedeti ca lege pentru impozitare exista si e aplicabila doar trebuie sa cititi cu atentie. Sa hartuiesti tinerii casatoriti e o mare marsavie.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.