Iarna nu-i ca ţara

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Suntem acum, în aceste cumplite zile, o naţiune istovită de cârnaţi plini de colesterol şi de vin care cade greu la ficat!

Ce n-au reuşit până acu’ să ne facă, adică să ne omoare, E-urile alimentare, coloranţii chimici buni de altfel şi ca otravă pentru şobolani, combinatele afumătoare şi accidentele de circulaţie, desăvârşeşte milenara tradiţie a ghiftuitului şi chiuitului!

Pe principiul „După mine potopul!”, trăim bine cât se mai poate, înaintea unui an care se anunţă cu atât mai greu, mai dramatic, cu cât suntem mai asiguraţi că lucrurile sunt sub control.

Săraci-săraci, da’ de frică să n-avem mâine ce pune pe masă, am halit acum tot ce-am putut prinde din tot ce zboară, mai puţin avioanele, tot ce merge pe pământ, mai puţin trenurile (de altfel, nici alea nu prea merg…)  şi din ce se zbate în apă, mai puţin scafandrii…

Masa a fost arhi-plină, urgenţele spitalelor, asediate de suferinzii post-cârnaţi & ţuică, alţii ne-am mai dres cu mioritica zeama de varză, sorbită cu speranţă, ca un nou împrumut FMI, aşa cum făcea Făt-Frumos cu apa vie.

La cât de gras, piperat şi ardeiat s-a tot mâncat de sărbători, am stat în schimb foarte subţire cu noutăţile la televizor şi în ziare. Ştirile – de post. Ce operaţie estetică şi-a făcut o vedetă, inundaţii într-o ţară îndepărtată, documentare culturale la care până ieri nici nu puneam botu’ - Doamne-fereşte să ne culturalizăm iar şi să pierdem gustul scandalului!

Cine ne-a vizitat ţara în aceste zile trebuie să-şi fi făcut o părere greşită despre noi: că am fi adică veseli, paşnici, blânzi,  fără ranchiună, că nu ne urâm la televizor, nu ne atacăm politic, nu ne târâm prin instanţe, nu-nu-nu!

Ba chiar că (n-avem noi norocul acesta!) n-am avea politiceni nici de leac, că şi cu politicieni, şi fără, tot ne înecăm în zăpadă şi alunecăm pe gheaţa trotuarelor! N-au mai fost nici talk-show-uri lungi pe teme de guvernare, majorităţi parlamentare, alegeri, declaraţii…

Nici politicieni invitaţi pe la DNA, cu… steaua. Iată că, deci,  iarna, după sărbători şi în timpul lor, România nu mai e ţara pe care o ştiam, redevine cea mulţumită de ea, veselă cât se poate, copleşită de tradiţii cu glasuri suave de copii, dar şi de platouri îmbelşugate, de, să ne moară duşmanii de ciudă că ei au cu trei sarmale mai puţin pe masă!

Televiziunile, ce ţin locul tarafelor de altădată, adică sunt ascultate  cu o ureche în timp ce ailaltă chiteşte la clipocitul vinului, puteau să ne vorbească şi în chineză, că tot noi cu noi am stat de vorbă!

Dar poate că în chineză n-am fi băgat de seamă ce idioate mai sunt azi scheciurile şi câte mizerii scârboase ni se mai bagă pe gât; pardon, pe ochi şi prin timpane! Şi n-am văzut să scrie că ar fi interzis să te uiţi la show-uri „decoltate” dacă ai mai puţin de 12 ani!

Norocul nostru că tot am avut parte de ceva în stilul în care ne-am învăţat: o acţiune spectaculoasă -  găsirea unei părţi a armelor furate de la Ciorogârla.

Câte-un incendiu, oameni rămaşi fără curent, inundaţii în localităţi  unde românilor li s-au furat sărbătorile care s-au dus cu apa, (dar nu la noi, am răsuflat uşuraţi) - cam asta s-a putut vedea la televizor înainte şi după 1 ianuarie, vreme în care s-au dat şi reluările de la programele proaste de Revelion.

Căci oricum românii se odihnesc în aceste zile sau fac vizite neamurilor şi prietenilor. Unde din nou sunt poftiţi la masă şi, ce să facă, cu amintirea indigestiei de la Revelion, înghit din greu, de data asta mai cu măsură, şi, uitându-se atent în farfurie, nu aud inepţiile de la televizor. „Primiţi cu politica?” – ar putea suna la uşă un grup de post-colindători.

Cum credeţi că la aşa mâncăruri grele mai putem suporta şi politică grasă? 

Fără atacuri dinspre şi înspre preşedintele ţării, politica zace şi ea sub masă, încă ameţită. Am aflat, fără să întrebăm, şi unde şi-a petrecut preşedintele Băsescu Revelionul, alături de familia sa şi de familia Udrea şi niscai membri PD-L de seamă.

Nimic nou… Greu să ne mai plecăm urechile la campania electorală a lui Radu Stroe cu Honorius Prigoană pentru un post vacant de deputat. De altfel, au făcut mişto pe tema asta umoriştii televiziunilor… Vă mai recunoaşteţi ţara? Oricum rea, România e pe dedesubt, pe sub omăt.

Omătul care acoperă şi gunoaie vechi…

Citit 745 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.