Cine salvează Galaţiul de hoţi?

Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Ura! A fost abrogată legea recursului compensatoriu, graţie căreia mii de criminali, hoţi şi violatori au respirat aerul libertărţii înainte de a-şi împlini cuvenitele pedepse. Desigur, anularea nu îi va băga automat după gratii pe cei "graţiaţi" vremelnic. Cu siguranţă, însă, rămân în urmă "roadele": noi crime, noi furturi, noi suflete siluite pe viaţă de beneficiarii unei decizii menite, chipurile, să ne "scoată" bine în ochii Europei.
Zeci de mii de infractori, de la hoţi mărunţi la cei periculoşi, au rupt porţile puşcăriilor în baza legii recursului compensatoriu. În perioada în care actul normativ a fost în vigoare s-au văzut din plin roadele clemenţei unui stat care nu a fost în stare să îşi cheltuie banii eficient pentru pedepsirea răufăcătorilor, dar mai ales în primul rând pentru siguranţa cetăţenilor ei. Mare parte din masa celor eliberaţi au recidivat rapid. Mai mult, încurajaţi de chichiţele legale permise sau inventate de avocaţi abili, ştiind că pot scăpa cu pedepse mici sau chiar nepedepsiţi, s-au apucat şi mai vârtos de nelegiuiri. O putem constatata chiar aici, la noi, în Galaţi, zi de zi. Casele sunt sparte cu zecile, maşinile sunt lăsate fără roţi în parcare, taximetriştii sunt răpiţi, bătuţi, ameninţaţi cu arme şi tâlhăriţi la drumul mare, iar de "măruntele" furtişaguri, imposibil de contabilizat în număr real, nu are rost să mai pomenim. Doar o parte ajung să fie reclamate, o şi mai mică parte ajung să fie rezolvate de autorităţile reduse numeric şi depăşite de avalanşa de nelegiuiri. Şi mai puţine ajung să fie cunoscute, pentru că, nu-i aşa, orice infracţiune cu autor necunoscut, mai ales când este comisă în mod organizat, este o pată pe blazon. Hoţii - ca să îi denumim generic pe cei care îşi fac un mod de viaţă din a fura, da în cap, înşela, viola sau ucide - au prins aripi graţie unei legi făcute anume parcă pentru a ne confirma că "minorităţile" au mai multe drepturi decât majoritatea. O majoritate care nu are voie să ştie chipul sau numele recidivistului pericol-public care a furat sau a dat în cap. O majoritate expusă unor riscuri permanente şi pe stradă, şi în casă nu are dreptul să-l pună la zidul infamiei pe hoţul sau criminalul care beneficiază de prezumţia de nevinovăţie sau care, odată condamnat, se poate plânge ori de câte ori vrea şi oriunde doreşte, de gândacul de pe perete şi de supa rece de la cină. Bonus, dacă are parte de o victimă "blajină", obţine iertarea şi  scapă cu suspendare. Ura! S-a abrogat o lege. Cum rămâne cu prinderea hoţilor cu repetiţie? Cine ne scapă?

Citit 1529 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Decembrie 2019 17:20

Mai multe din această categorie:

2 comentarii

 • postat de Un contribuabil
  Joi, 05 Decembrie 2019 19:25
  188.24.236.***
  Cum cine! Politia Locala. Detin logistica necesara, efective de oameni, masini, spatii generoase si dotate, salarii, etc.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Militia
  Joi, 05 Decembrie 2019 13:15
  109.102.62.***
  Politia ii apara pe hoti! Legile sunt in favoarea hotilor! Victimele raman cu traume si prejudicii... Platim politistii ca sa ii apere pe hoti si sa faca afaceri cu acestia...
  2
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.