Când muzica unește suflete

Când muzica unește suflete
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Pentru că avem printre noi foarte mulți copii talentați și pentru că „Viața liberă” susține performanța acestor copiii care, sfidând emoțiile, reușesc să încânte publicul și să aducă, de la fiecare concurs, premii la Galați, cotidianul gălățean oferă acestora posibilitatea să ne cânte și să ne încânte, la noi acasă, la sediul redacției. Și pentru acest eveniment muzical de excepție, am chemat și oamenii de excepție ai Galațiului, prieteni de suflet ai cotidianului nostru: tenorul Valentin Vasopol, cel care de nenumărate ori a făcut să vibreze sufletele celor prezenți în sala de spectacole a Teatrului Naţional de Operă şi Operetă "Nae Leonard", care a venit alături de Ludmila Calalb, pianistă la Teatrul Muzical. Am organizat acest eveniment pentru că muzica este pentru noi parte din viață și pentru că, pe lângă evenimentele triste pe care le mediatizăm zi de zi, prin natura meseriei noastre, zâmbetul unui copil pianist și vocea răsunătoare a tinerilor soliști rămâne în noi, în suflete noastre, și în zilele următoare.

Este o încântare să vezi că un adolescent al zilelor noastre este preocupat de dezvoltarea sa personală, muncind până seara târziu pentru a face din pasiunea sa un mod de viață și pentru a transmite tuturor mesaje muzicale Și acești tineri au pagină de Facebook, și acești tineri au conturi pe rețelele de socializare la modă, și ei iubesc, și ei urăsc, și ei au preocupări comune cu ceilalți adolescenți, însă faptul că sunt înconjurați de frumos, că participă la evenimente culturale cu oameni deosebiți, face ca dezvoltarea lor ca viitori adulți să fie una armonioasă, frumoasă, lipsită de răutățile și de mizeriile care ne înconjoară la tot pasul. Acești adolescenți artiști, care fac zi de zi ca viața să fie muzică, vor transmite, cu siguranță, copiilor lor dragostea pentru artă, pentru frumos și pentru muzică. Vor alege, dintre toate ispitele vieții, pe cele care nu vor diminua frumusețea sufletului lor de artist și vor ști că la capătul unor ore întregi de muncă se află succesul și recunoașterea  muncii lor. 

Îmi doresc, ca mamă de copil care studiază din pasiune pianul, care știe, deși abia are 11 ani, ce înseamnă munca îndelungată, care a învățat responsabilitatea de a fi mereu la înălțimea așteptărilor şi că numai prin seriozitate și perseverență obții rezultate, să aibă puterea de a-i convinge pe cei din jur că munca înnobilează și că muzica desăvârșește sufletul fiecăruia dintre noi. Evident, sperăm că evenimentul de ieri nu va fi ultimul şi îi aşteptăm să se îndrepte către noi şi pe alţi profesori gălăţeni şi copii-artişti!

Citit 1104 ori Ultima modificare Duminică, 19 Mai 2024 14:11

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.