Frate, frate, dar şpaga e-n bani!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Recunosc, am avut gânduri păcătoase! Atunci când Mihail Boldea a fost arestat, m-am gândit instantaneu şi la cei doi fraţi ai acestuia, mezinul Ştefan şi nenica Valentin, căci nu-i vedeam deloc decuplaţi de la scenariul penal pus la cale de fostul deputat. Iar dacă în acel moment am ezitat să fiu categoric în privinţa implicării tuturor fraţilor Boldea în afaceri necurate, iată că acum am confirmarea faptului că instinctul nu m-a înşelat. Da! Există un clan Boldea, iar fărădelegile săvârşite de cei de trei fraţi sunt la o scară mult mai mare decât se bănuia iniţial.

La ora când redactez aceste rânduri, procurorii DIICOT răscolesc actele şi computerele de la sediul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi. Mai înainte au descins la locuinţa doctorului Valentin Boldea. Anchetatorii suspectează (probabil în baza unor probe, căci mă îndoiesc că e doar o demonstraţie de forţă) că  fratele mai mare al fostului deputat Mihail Boldea a ţepuit spitalele gălăţene cu peste o jumătate de milion de euro. Anchetatorii vorbesc despre facturi false, lucrări plătite din bani publici dar făcute doar pe hârtie, şpăgi grase.

Culmea, potrivit DIICOT, operaţiunile ilegale s-au făcut sub protecţia şi consultanţa juridică a lui Mihail Boldea, care, din ce se vede, transformase calitatea sa de parlamentar în cheia de boltă a unei caracatiţe infracţionale cum doar la mafioţii lui Al Capone am mai cunoscut. Lista faptelor şi infracţiunilor este înfiorătoare. Terenuri furate de la stat, case furate de la adevăraţii proprietari, torturarea martorilor incomozi, falsificarea unor identităţi, deturnare de bani publici, falsificare de documente fiscale, evaziune, şantaj, mită. Lipseşte doar crima, dar nu m-aş mira foarte tare dacă anchetatorii ar descoperi şi o astfel de infracţiune în acest hăţiş de întâmplări.

Există însă şi o uriaşă capcană în toată povestea. Se vorbeşte mult despre faptele fraţilor Boldea, dar prea puţin despre complicii acestora. Oricât de grave ar fi infracţiunile săvârşite de Boldea, nu trebuie să uităm că el a beneficiat de sprijinul unei adevărate armate de funcţionari ai statului român. A fost ajutat de prefecţi şi subprefecţi, preşedinţi şi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţului, şefi şi angajaţi de la Cadastru, şefi şi angajaţi din Poliţie, procurori, judecători, notari, avocaţi, primari, oameni politici. Fraţii Boldea nu au ieşit la drumul mare cu pistolul. Nu sunt bandiţi singuratici. Nu au atentat la proprietate după o beţie în trei în bucătăria garsonierei. Nu! Ei au fost o parte importantă a unui sistem corupt, mafiot, compus din zeci, dacă nu cumva sute de funcţionari publici.

Cred că organele de anchetă au datoria să identifice tot acest putregai şi să-i trimită în faţa judecătorilor pe toţi cei care au participat la reţeaua infracţională condusă de Mihail Boldea. Dacă totul se va rezuma doar la fostul avocat şi la fraţii lui, atunci se cheamă că tot spectacolul mediatic care ne-a fost servit e doar un circ ieftin.

Citit 1851 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Octombrie 2012 17:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.