Hoţii legalizate la Federaţia de Handbal

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Câte-un pic, câte-un pic, până n-o mai rămânea nimic! Nu e vorba de cântecul de la final de chefuri, ci principiul după care se lucrează în Federaţia Română de Handbal, forul unicului sport de echipă (cu excepţia fotbalului) cu priză la public în care mai contam până mai ieri la nivel de reprezentativă. Vorbim de handbalul feminin, că la băieţi de mult nu mai este loc decât de veşnica pomenire. Absenţa de la Jocurile Olimpice a fost doar o etapă a  unui proces început mai de mult, cu ratarea calificării la Europene, efect al muncii celor din federaţie. Să te chinui să-ţi acoperi matrapazlâcurile nu e uşor, chiar e o muncă dificilă. Cine mai are timp de strategii de relansare de la bază, de la juniori, când obiectul de activitate este doar hoţia?

Recentul caz al transferurilor operate neregulamentar de federali a scos la iveală tot muntele de gunoi de sub preş…edintele Gaţu. Pentru cine nu a urmărit mediatizata poveste, reamintesc că SCM Craiova a avut termen de la FRH să-şi achite restanţele faţă de o fostă sportivă a sa în noiembrie 2012, altfel primeşte interdicţie la transferuri. Nu a plătit în acel termen, dar cu toate acestea şi-a legitimat două noi jucătoare. Cine a operat acele transferuri deşi acest lucru era neregulamentar? Cei din federaţie! Un alt club depune contestaţie, apoi şi un memoriu. Fac abstracţie că e vorba de Danubius, grupare direct interesată de sancţionarea clubul craiovean, nu e deloc relevant atât timp cât subiectul este de fapt cum se fac golănii de proporţii în forul condus de Cristian Gaţu. Sub interdicţie s-au făcut totuşi legitimări, e clar că e vorba de complici din federaţie. Disperaţi că totul a transpirat în presă, au început să încerce să se acopere cu scuze puerile. „Sportiva neplătită trebuia să ne anunţe că nu a fost plătită până la termenul limită”, ne-a răspuns secreterul general al FRH, aceleaşi vorbe le-am auzit şi de la Mihail Marinescu, preşedintele Comisiei de soluţionare a memoriilor. Zău? În regulament se precizează cu totul altceva, că probarea achitării sumelor contractuale se face numai cu actele înregistrate în evidenţa contabilă a clubului! În momentul când au venit să opereze transferurile, nu trebuia să verificaţi dacă au stins litigiul? S-a pasat motanul de la comisie la Consiliul de Administraţie al FRH. Acolo, stupoare! Contestaţia a fost respinsă pe bune, nu fusese depusă în timpul limită stipulat în regulament, însă n-a fost admis nici memoriul, invocându-se respingerea contestaţiei. Ce legătură are memoriul cu respectiva contestaţie, când primul se referă la dreptul de joc în toate meciurile pentru handbalistele transferate neregulamentar, celălalt la doar un meci? Sunt lucruri diferite şi totuşi judecate la grămadă. Singura sancţiune, „pentru lips a de sinceritate” este o amendă ridicolă, 1.500 lei, dată SCM Craiova, motivată de un articol din regulament, unde se impune şi suspendarea persoanei vinovate pentru minim şase etape. Însă nici de data aceasta FRH nu şi-a respectat regulamentul pentru că nu a fost nimeni suspendat.

Aşa că nu mai surprinde că singurul proiect ce suna bine, cel al revitalizării handbalului masculin prin înfiinţarea unor centre de excelenţă pentru juniorii cei mai talentaţi, s-a dovedit a fi un eşec total.

Citit 1720 ori Ultima modificare Joi, 07 Martie 2013 08:59

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.