Suntem luaţi de fraieri

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu mă mai uit de ceva vreme la flecărelile politicienilor de la televizor. Nici ale celor de la nivel local, nici ale celor de sus, de la Bucureşti. Şi ca mine sunt câteva zeci de mii de oameni care s-au săturat să-i vadă vorbind în dodii şi nefăcând nimic. Încrederea în oamenii politici nu numai că a scăzut, putem spune chiar că s-a prăbuşit în ultimul timp, semn că cei care s-au obişnuit să ne conducă din cabinetele şi birourile lor călduţe e vremea să schimbe tactica. Românul s-a săturat să-i vadă coborând în public doar în campaniile electorale. După ce pun mâna pe ciolan, îi mai vedem doar pe la televizor, nu ca să ne transmită informaţii importante, ci să ne bată ei nouă obrazul (vezi atitudinea vizavi de protestele de la Roşia Montana şi de la Pungeşti), ca să ne băgăm minţile în cap. Ne-au demonstrat-o de atâtea ori în ultima vreme, ei confundă democraţia, cu dictatura interesului propriu sau de partid. Suferinţa oamenilor e la milioane de ani lumină depărtare de ei, respect n-au avut niciodată, decât pentru ochiul dracului, iar conştiinţa e pentru ei ceva de ordinul SF-ului. Nu ca să comunice eficient cu aleşii lor, ci doar să fie apăraţi de aceştia, şi-au angajat câte o armată de funcţionari, secretare şi consilieri, bineînţeles pe banii noştri.

La fiecare patru ani românii au sperat că se va întâmpla o minune şi politicienii vor deveni mai responsabili. După aproape un sfert de veac în care am fost luaţi de fraieri, mai e cineva în ţara aceasta care mai crede că se va schimba ceva în bine, doar mergând cu turma la vot? Dacă da, atunci ne merităm soarta: ne fraieresc guvernanţii, ne fraieresc aleşii locali, doctorii, funcţionăraşii, vânzătorii de la piaţă,  administratorii de la bloc, iar noi înghiţim în sec, înjurăm în barbă şi băgăm capul în nisip ca struţul refuzând să luăm atitudine.  

Ca să dau un exemplu concret. Ce-i doare pe gălăţeni cel mai mult şi mai mult în momentul de faţă? Faptul că deşi au plătit şi vor să plătească în continuare pentru a avea căldură, li se refuză acest lucru, li se refuză un drept legal, de a beneficia de utilităţile pe care autorităţile sunt obligate să le pună la dispoziţie, contra cost, desigur. Ce au făcut gălăţenii? Au înjurat pe la colţuri, au făcut spume pe site-ul ziarului sau pe cine ştie ce reţele de socializare, ba s-au arătat viteji şi au stabilit şi ore la care vor ieşi în fiecare zi să picheteze Primăria. Singurii care au ajuns acolo la ora stabilită au fost colegii mei.

Atunci ce să ne mai mirăm că după aproape doi ani de mandat primarul abia a ieşit şi el să facă o declaraţie de presă, iar promisiunea făcută nu s-a materializat nici acum, respectiv acordarea ajutorului pentru cetăţenii care vor să se debranşeze a rămas de o săptămână în aer! Iar timpul probabil nu mai are răbdare cu noi, pentru că s-au anunţat temperaturi sub zero grade. Ce să ne mai mirăm că primarul, de doi ani în funcţie, a aflat abia săptămâna trecută că directoarea de la APATERM, societate falimentară, care ne creează nouă atâtea prejudicii, avea un „salariu imoral”! Ştiţi şi voi, ca şi mine, cam unde-i buba.

Citit 1383 ori Ultima modificare Luni, 25 Noiembrie 2013 18:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.