Cu încredere pe gogomănii să călcăm!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gogomănii am zis? Mergea şi gafe, deşi la cât de prosteşti, penibile ori de nesimţite sunt unele dintre isprăvile de pomină ale anului trecut, parcă nici DEX-ul nu-i aşa de înţelept. Păi, hai să le luăm în ordine:

A dat Domnul Investiţiilor şi s-a deschis Sala Sporturilor. Da’ ce, aţi uitat cum în plină vară, constructorii lipeau cu smac bucăţi de polistiren de-ţi era şi milă de faţada aia proaspăt renovată cum dispărea ea „izolată termic” după ce fusese finisată „boboc”?

Vă mai amintiţi cum strălucea biata „Nespălată” („Fata pe Valuri” pentru firoscoşi) - şmirgheluită „la sânge” de salariaţii Ecosal? Bine că nu l-au polizat şi pe Eminescu, din parc, cu Muză cu tot.

Că vorbeam de Ecosal, mai ţineţi minte cum a căzut la datorie, în noroaie, ditamai maşina de ridicat gunoiul? Şi cum au venit ajutoare, cum s-a încercat „hei-rup" aici, „hei-rup” dincolo, dar până când nu s-a golit maşina nu s-a ieşit din capcana mocirloasă? Evident, pe urmă a venit altă maşină să ridice mizeria. Şi tot Ecosal, sărmanul, a împrăştiat în iulie material antiderapant pe Coşbuc şi pe străzile adiacente. Da, în iulie, când carosabilul a devenit derdeluş de s-au pupat cu foc un Ford cu-n Mercedes îmboldit de fund de-un microbuz care-a patinat în frânare. Iar un ditai BMW-ul a făcut piruete şi s-a oprit în copac. Culmea, după ce iniţial autorităţile au pus situaţia pe seama unei posibile greşeli la prepararea soluţiei cu care Ecosal a spălat strada, au venit apoi cu o nouă ipoteză, cum că substanţa alunecoasă ar proveni de la o altă maşină din Dosarele (chi)X.

Despre teii tunşi chilug de Gospodărire Urbană nu-mi vine să vorbesc, că sigur las societatea corigentă. Dar parc-aş vrea să ştiu de ce-au tras clopotele, Mitică? Sirenele, voiam să zic. În octombrie, la ceas de seară, aproape întreg oraşul a sărit în poziţie de drepţi când s-a auzit alarma pentru situaţii de urgenţă, că aveam cu toţii nervii întinşi ca praştia de inundaţii, cutremure şi cutremurologi. Cică a fost doar o eroare de soft la calculatoarele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi. Cinci zile mai târziu, într-o sâmbătă, pe la orele prânzului, sistemul de alarme a pornit din nou. De ce-au tras sirenele, Mitică? Degeaba, dar măcar ştim că, la o adică, în caz de nevoie, sună tare.

Am avut şi Ziua Marinei, fără jocuri marinăreşti. Porcul a scăpat de şcondru, raţele de vânătoare, iar mireasa nefurată de piraţi fiindcă Primăria nu s-a înţeles la preţ cu protagoniştii jocurilor. Lasă că avem măcar Parcul Rizer, ce dacă stă ca o baligă în mijloc ditamai pârloaga. Despre cât de smotocită e vegetaţia din noua Grădină Publică nu e cazul să vorbesc, fiindcă, oricum, e iarnă, ce-a fost verde s-a uscat, ce-am iubit s-a scuturat.

Avem însă şi noi o stradă ca o autostradă: Oţelarilor. Ce dacă niscai capace de canalizare mai „clămpănesc”, bine că n-avem aşa mulţi biciclişti în oraş, că dacă aveam la câta piste le-au fost pictate cu dungi galbene pe trotuare, circulam în şir indian pe carosabil!

Şi astea-s doar vârful aisbergului gafelor anului trecut. Dar hai să privim partea bună a lucrurilor. Avem un parc ca nimeni alţii – Viva. Avem şi noi mall, chit că n-are cinema multiplex ca la Brăila, da' o să aibă! Până la urmă, câte mall-uri se pot mândri în lumea asta că le-a cântat Michael Bolton şi Smokie în parcare? În concluzie să fim optimişti, zic. Cu încredere pe gogomănii să călcăm!

Citit 1194 ori Ultima modificare Joi, 09 Ianuarie 2014 20:07

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.