Căpcăunul şi voturile de aur

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
6 comentarii

Ei da, acum când au început să se contureze candidaţii noii epopei prezidenţiale, s-a dat/s-a luat/s-a furat şi startul în cursa electorală. Ca în poveştile cu zmei şi Feţi-Frumoşi, vom avea încă o luptă pe viaţă şi pe moarte între „bine” şi „rău”. Problema e că, în politică, niciodată nu ştii prea clar cine-i zmeul şi cine-i Făt-Frumos. Cert este că paloşele de campanie au început să sară din teacă, săgeţi otrăvite zboară deja de la stânga la dreapta şi viceversa, iar pe ici, pe colo se mai împlântă telegenic şi câte un cuţit în spinarea aliaţilor de ieri sau de azi.
Încep să se contureze şi personajele principale ale acestei epopei prezidenţiale. Dacă ar fi să ne luăm după ursitoarele de pe la institutele de sondare a opiniei publice, cele mai mari şanse de a intra în tur(nir)ul final ar urma să le aibă Victor Ponta şi Klaus Iohannis. Amândoi şi-au construit propria mitologie. Victor Ponta şi-ar dori să fie văzut aşa, ca un fel de Prâslea cel Voinic, gata să apere merele de aur din livada patriei de Căpcăunul de la Cotroceni. Problema e că, după isprava aia cu extemporalul la Finanţe, când se dădea leu-paraleu, dar nu ştia să adune leu cu leu, pe Ponta nu l-ar mai distribui unii nici măcar în rolul Micului Prinţ, darăminte în rolul voinicului pus pe fapte mari. De partea cealaltă, Klaus Iohannis e un fel de Siegfried scump la vorbă, dar care promite fapte mari în lupta cu balaurul corupţiei ce stă ţonţoroi peste avuţia publică. Problema e că, o fi reuşit el să pună Hermannstadt-ul pe picioare, dar politica dâmboviţeană e un fel de hidră căreia nu i-ai tăiat bine un cap, că imediat apar altele două, mai vorace şi mai greu de dovedit în ritm ardelenesc.
În fine, acum, dacă tot s-a intrat în horă, poate că ne-ar fi plăcut să vedem o luptă dreaptă, care pe care în proiecte şi idei, dar se vede treaba că, indiferent cum am da-o, tot în curtea Căpcăunului ajungem. El e fără îndoială, în opinia majorităţii, personajul negativ. Prin urmare, toţi se feresc precum dracul de tămâie să fie surprinşi în preajma lui sau – ce nenorocire ar fi! – să dea mâna cu el. Dacă ţi-ai prins adversarul în preajma unui asemenea personaj nefrecventabil, bătălia este pe jumătate câştigată. Şi uite aşa s-a ajuns în campania asta la un fel de-a v-aţi ascunselea, în care, de exemplu, s-a văzut destul de repede că Ponta cel Voinic nu prea e dus la biserică. Păi, să faci tu pact de coabitare cu Căpcăunul şi apoi să ţipi precum hoţul care strigă hoţul? Şi are o gură cât o şură pe chestia asta, mai sunt şi vreo două iele care-i ţin isonul, unde-l mai pui şi pe şiretul acela de Statu-Plamă-Barbă-Cot din fruntea staff-ului de campanie.
Da, multe fapte de vitejie ne-aşteaptă în această campanie. Vom fi năpădiţi de vârcolaci, moroi, măcar printre personajele secundare o să apară vreo Scufiţă Roşie sau vreo Mumă a Pădurii, vreun Greuceanu, asta pentru a nu mai pomeni de tot felul de iepuraşi… Dar, tare ne e că, indiferent cine ar câştiga lupta asta voinicească, fantoma Căpcăunului ne va urmări în continuare. Că, pe scurt, cam asta e povestea noastră: scăpăm de nişte căpcăuni, dar mereu dăm peste alţii.

 

Citit 776 ori Ultima modificare Miercuri, 13 August 2014 18:06

6 comentarii

 • postat de capcaunul plagiator Vineri, 15 August 2014 01:03 92.84.110.*** Link la comentariu
  0
  1

  Avem in prezent o Piata a Constitutiei unde se decid multe,insa "ca sa traim bine"avem nevoie de o Tara a Constitutiei,pazita bine de Balanta justitiei. Alta cale "economica"nu exista.

  Raportează
 • postat de Unu Joi, 14 August 2014 13:43 83.70.248.*** Link la comentariu
  2
  4

  @ROMAN
  Te superi daca te rog sa scoti litera mare din tastatura? Se poate ca ai o parere pertinenta insa nu putem citi daca tipi!Mersi

  Raportează
 • postat de ROMAN Joi, 14 August 2014 11:07 5.13.138.*** Link la comentariu
  4
  6

  VOTEZ PE CE-L CARE JURA CU CAPUL SI INIMA I PE BIBLIE IN FIECARE ZI, CA DACA V-A AJUNGE PRESEDINTE SCHIMBA DIN RADACINI SISTEMUL BASIST! SI VA RESPECTA CU SFINTENIE CONSTITUTIA!!
  DEASEMENI LA A TREIA ABATERE DE NERESPECTARE A CONSTITUTIEI, ISI DA DEMISIA!
  NUMAI ASA SE VA INSTALA PACEA SOCIALA IN ACEASTA TARA! NU MAI VREAU URA DEZBINARE, DUSMANIE INTRE ROMANI! JUSTITIA SA FUNCTIONEZE CU ADEVARAT INDEPENDENATA SI IMPARTIALA!

  Raportează
 • postat de un idiot obligat sa plateasca taxe arendasilor USA si H-UE Joi, 14 August 2014 10:12 185.26.182.*** Link la comentariu
  1
  4

  Curat murdar!

  Conform constitutiei, buna, rea, presedintele ar trebui sa fie doar un arbitru.

  Daca lumea s-a obisnuit sau nu cu "stilul" bisnitarului, cu diplomati care trebuie sa fie nu ai Romaniei ci ai presedintelui, procuratura cu doua scheme : dosare pentru sau anti basiste, acte inventate sau ascunse, recuperare tip comunist a banilor furati, sume care ar trebui corelate cu singura valoarea reala: cea de dupa vanzarea publica, unele personaje din magistratura, este o mare problema.

  In fapt, asta ar trebui sa auzim. Nu panarami de astea care au inceput deja. Amenintari basiste cu dosare facute publice, in doua saptamani (cine le-o fi facut si de ce? sunt sau nu publicabile?) o sa ajungem sa nu mai avem nici un cetatean roman eligibil. Cine sa mai participe la vot ca toti avem dosare, inchipuite sau nu?

  Nu cumva ar trebui sa vedem cum ar fi sa se respecte legile, bune rele cum sunt, eventual corectate pe ici pe colo? Ca avem un parlament de te doare capul (daca il ai) ca unii geapa au daca minte nu, guvern condus de teroristii economici din "esaloanele de executie" ale ministerelor de bucale' etc.

  ANAF-ul asta care trimite in august obligatiile de plata pe anul in curs, amenintari cu executare silita pentru persoane decedate de 'spe ani etc., cand ar trebui sa fie painea si cutitul in finantele romanesti, al minister de finante care ar trebui sa vada economic si nu contabiliceste, cu scuza gata facuta "nu sunt bani", asa ca, asa cum facem din '89 incoace, dam cui ni se pare ca are "suste" sus, de aia cu puterea, oficiala sau reala?

  Raportează
 • postat de PC Joi, 14 August 2014 06:40 83.103.238.*** Link la comentariu
  8
  6

  Pentru desteptii antiPonta propun sa mai "Traim bine" inca 10 ani sa mai avem inca 2 guverne Boc care a investit numai in vestul tarii si numai la primarii PDL, sa avem justitie cu dedicatie politica , sa avem presedinti care au vandut tara si acum se dau mari reformatori ai justitiei. Iohanis care a "ridicat" Sibiul cu bani pompati de guvernul Nastase in perioada cand a figurat ca oras cultural European. Mergeti in vestul tarii sa vedeti cati bani a drenat guvernul Boc , in perioada de criza , pentru primarii PDL.

  Raportează
 • postat de galatean Joi, 14 August 2014 00:40 83.70.241.*** Link la comentariu
  5
  10

  Bagati monitorizare internationala la alegeri ca Ponta isi face deja cartile, de asta si scandalurile de la Evidenta Populatiei! Chit ca n-o sa-l voteze nimeni, o sa iasa presedinte si o sa alergati mult si bine sa trageti la raspundere vreun "director" BEC!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.