Evaluaţi acest articol
(33 voturi)
2 comentarii

„În toamnă scăpăm de ei! Pleacă în Parlament. Au demonstrat că sunt răuvoitori, incompetenţi, preocupaţi doar de interesele lor sau de partid”. Aud tot mai des astfel de comentarii la adresa unor personaje controversate, care au ocupat, până de curând, diverse funcţii alese la nivel local. Aud asemenea comentarii şi la adresa unor actuali parlamentari, care s-au remarcat doar prin susţinerea şi/sau votarea unor proiecte de legi care atacau Justiţia, cu scopul de a-i pune pe ei şi-ai lor la adăpost. Deputaţi şi senatori care şi-au votat privilegii pe bandă rulantă şi care nu au mişcat efectiv un deget pentru zona din care provin. Pe aceşti oportunişti, politicieni de ocazie, ahtiaţi doar după funcţii, putere şi bani, mulţi dintre gălăţeni au de gând să-i „pedepsească” (re)trimiţându-i în Parlament. Cred ei că, în aşa fel, sforarii de la Dunăre îşi vor lua labele de pe oraş şi judeţ. Cei care gândiţi aşa pierdeţi din vedere un detaliu foarte important: şarlatanii sunt, de fapt, cei care vor lucra, că vă convine sau nu, la legile acestei ţări şi vor depune, măcar la modul teoretic, eforturi pentru a promova politici publice în interesul României şi al cetăţenilor săi, alături de Guvern. Credeţi că un aşa-zis politician, care nu s-a remarcat prin nimic bun în plan local sau naţional, care nu are un sistem de valori şi care nu-şi iubeşte propria ţară, merită să mai ocupe un fotoliu în Legislativ? Promovarea lor în asemenea funcţii, chiar şi doar din dorinţa – cel puţin nesănătoasă, spun eu – de a scăpa de ei, va fi decontată tot de cetăţeni! În final, cei care vor simţi pe propria piele efectele unor legi şi măsuri păguboase suntem noi! Dacă doriţi să îi sancţionaţi, trimiteţi-i acasă! Dar nu protestând prin neprezentare în secţiile de votare, ci la urne, cu ştampila în mână!

Vara aceasta este una fierbinte pentru politicul gălăţean, căci la nivelul partidelor se fac şi se desfac, în spatele cortinelor, listele de candidaţi. După cum ştiţi, legea a fost modificată în aşa fel încât a fost eliminat votul uninominal şi dispar colegiile. Alegătorii vor fi obligaţi să pună ştampila, aşa cum se întâmplă la Consiliul Local şi Judeţean, pe liste de partid pentru Camera Deputaţilor şi Senat.

Se spune că, la cei 72 de ani ai săi, Nicolae Bacalbaşa va deschide lista PSD pentru Senat. Florin Popa, până de curând viceprimar, vrea şi el un fotoliu de deputat, la fel ca proaspătul condamnat Florin Pâslaru, care ţinteşte un al treilea mandat. De cealaltă parte, senatorul Eugen Durbacă (73 de ani) şi-a negociat deja un loc convenabil pe listă. La PNL, Victor Paul Dobre şi Mircea Toader îşi aranjează cărţile, iar Nicuşor Ciumacenco speră să se impună şi el pentru Senat. Eugen Chebac (acum PMP) vrea un nou mandat. Pe liste şi-ar putea face loc şi fostul primar Marius Stan, Cătălin Cristache şi Cristian Dima, debutanţi în ale parlamentarelor.

Indiferent de cine vreţi să scăpaţi, nu uitaţi: sancţiunea nu înseamnă să-i promovăm!

Citit 1645 ori Ultima modificare Luni, 18 Iulie 2016 19:41

2 comentarii

 • postat de asta e parerea mea Marți, 19 Iulie 2016 15:04 95.76.32.*** Link la comentariu
  0
  1

  problema este ca ei sint in spatele partidelor. acestea au organizatii de membrii, de tineret, de sustinatori....toti cu famiile si prietenii lor si cu mari asteptari la o farima de ciolan. asa ca vor vota disciplinat. la procentul redus de alegatori obisnuiti e clar ca fiecare partid, dupa buget, isi va ridica alesii prin votul militaresc al organizatiilor. si pina la urma eu daca nu vreau sa votez aceste "emanatii" de partid, ce sa aleg? independentii sint in general necunoscuti si nu au masina de vot in spate. ei pleca din start cu handicat si ajung tot inregimentati la interese unor partide ce-i liciteaza votul. din pacate sintem condamnati si fortati sa fim condusi vesnic de aceeasi oameni, pe care nu-i apreciem, doar din " puterea si vointa partidului". societatatea civila nu exista decit la a platii taxe, impozite, accize, timbre...nu mai are nici cel mai mic control asupra activitatii partidelor ce au devenit doar niste umbrele pentru personaje dornice de imbogatire. ce-i aia ideologie de partid? praf in ochii prostilor.

  Raportează
 • postat de Daniel Marți, 19 Iulie 2016 06:52 5.13.244.*** Link la comentariu
  0
  8

  Un rol important in stoparea altor ,,greseli"electorale revine presei in prezentarea ,,performantelor" acelora ce vor sa intre in Legislativ. Poate nu vom mai vedea nici oameni cu cazier, care sa fie numai buni da facut legi .Speram ca si procentul de votanti va fi mult mai mare care sa reflecte intr-adevar realitatea vointei cetatenilor si nu numai a unui segment din populatie .Speram !

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.