Ziua Mondială a Teatrului... de operaţiuni

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Acuzaţiile de legături ale echipei lui Trump, în timpul campaniei electorale, cu Moscova, cer numirea unui procuror imun la eventuale (şi probabile) presiuni dinspre Casa Albă. La noi, şefa DNA atacă la penal Guvernul pe chestia Ordonanţei 13. Ambasadorul Klemm a avut luni, chiar de Ziua Mondială a Teatrului, o discuţie cu ministrul Justiţiei. Pe cât de alunecos l-am constatat în cursul recentei vizite la Galaţi, unde a răspuns presei practic nerăspunzând concret, pe atât de vizibilă pare să se fi vrut întâlnirea de taină a ambasadorului (ce s-a discutat e doar pe surse). Sunt comentatori politici care se aşteaptă ca şefa DNA să fie forţată de minister să demisioneze, dar, în ciuda durităţilor excesive ale sistemului pe care îl conduce, alimentat de informaţiile serviciilor secrete care devin jucătoare, dna Kovesi rămâne viabilă în afara graniţelor. Astfel, publicaţia francezăLe Monde” a prins-o în topul  politicienilor europeni în creştere, alături de preşedintele grupului PPE din Parlamentul European sau de premierul Scoţiei. Plecată fuguţa la Bruxelles, unde s-a dus şi ministrul Justiţiei, dna Kovesi anunţa sus şi tare că tot nu i s-a cerut demisia şi că nici nu şi-o dă singură. Dacă ministrul i-o va cere, victimizată, şefa DNA va deveni eroină de baladă?

Când sunt multe arestări, Justiţia pare harnică. Dar aşa era şi în anii ´50… Iar a aresta numai hoţii din câteva partide, e altă tărăşenie! Între timp, avem zilnic scandaluri, de la licitaţiile câştigate de firma preşedintelui Dragnea, la vânzarea de arme care, cică, ar ajunge taman la băieţii răi.

Înainte de a se retrage de la post, ambasadorul, neschimbat după venirea lui Tramp pentru că era diplomat de carieră şi nu numit politic, o fi trebuit să se asigure că România reconfirmă să fie un partener NATO serios (militarii noştri deja merg acum în Polonia, în forţele Alianţei) şi că dă cu var postamentul scutului antirachetă de la Deveselu. România sau Congo, contează unde a fost instalat soclul ăla, iar justiţia rea rămâne un pericol pentru orice soclu.

Citit 875 ori Ultima modificare Marți, 28 Martie 2017 17:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.